3 évvel ezelőtti döbbenetes nyilatkozatával szembesítette Magyar Pétert az ismert újságíró

Talált, süllyedt.

Körbefutott vasárnap a magyarista propagandasajtóban (Telex, hvg, 444, Magyar hang), hogy a Tisza párt vezére arról szeretne vitázni Orbán Viktorral, hogy a miniszterelnök hogyan tette tönkre az országot az elmúlt 14 évben.

Csakhogy Magyar Péter az utolsó, aki ezt számonkérheti Orbánon, hiszen Magyar tevékeny részese volt az általa emlegetett 14 évnek: Orbán Viktor nagy csodálója, a Fidesz szavazója, a NER fogaskereke és haszonélvezője különböző bizalmi pozíciókban, amelyekben több százmillió forint közpénzt tett zsebre munka nélkül.

Erre figyelmeztette az aranyhal-emlékezetű publikumot Hont András, az átlátszó.hu újságírója, aki egy 2021. novemberi, tehát alig 3 éves interjúját idézte Magyar Péternek, aki akkor a Diákhitel Központ vezetője volt havi 3,6 millió forintért.

Hont András posztját változtatás nélkül közöljük:

Tényleg ámulva nézem, hogy jó adag gátlástalansággal milyen könnyű a kollektív hiszékenységre és amnéziára alapozni. Ex-Vargáné ma többek között a következő kérdéseket intézte Orbánhoz:

– Miért züllesztik le a magyar közoktatást? Miért hiányzik több ezer tanár a rendszerből? Nem zavarja, hogy a magyar diákok eredményei évről évre romlanak a nemzetközi összehasonlításban?
– Hogy lehet, hogy még soha nem született ilyen kevés gyermek hazánkban?
– Mit gondol arról, hogy minden második fiatal azt tervezi, hogy elhagyja a hazáját?

Azt nem értem, miért nem magától kérdezi. Vargáné (még ex nélkül) 2021 novemberében:

– Azt látom, hogy soha ilyen jó nem volt fiatalnak lenni Magyarországon, talán az Európai Unióban sem… Soha ilyen sokfajta és magas ösztöndíj nem állt a diákok rendelkezésére Magyarországon, mint jelenleg. Soha ilyen széles spektrumú és kedvező feltételű diákhitelezés nem támogatta a fiatalok továbbtanulását, mint a jelenlegi rendszer. Magyarországon soha ilyen széles családi és adókedvezménnyel nem támogatták a fiatalok munkába állását, otthonteremtését és családalapítását, mint jelenleg. A statisztikákból azt látjuk, hogy megindult a hazavándorlás: az emelkedő fizetések, az egyre jobb körülmények, a családtámogatások arra sarkallják a fiatalokat, hogy hazajöjjenek.
– Magyarországon megvalósult egy átfogó oktatásfinanszírozási modell, ami talán Európa-szerte is egyedülálló.
– Ilyen családtámogatásokkal egybekötött, jól működő rendszert sehol máshol nem találunk.
– Ellentétben azzal a narratívával, hogy azért emelkedik a diákhitel-igénylések száma, mert a fiatalok nehéz anyagi helyzetbe lennének, éppen hogy biztosnak és kiszámíthatónak látják a jövőjüket, és ezért szívesen invesztálnak a piac- és versenyképes tudás megszerzésébe.

Tényleg bámulatos, hülyékkel pedig nem vitatkozom.


.

Valódi Hírek