Fokozódik a helyzet: 140 rakétát zúdított Izraelre a Hezbollah válaszképpen az elmúlt napok robbantásaiért

Rakétákkal lőtték Izraelt.

Jeruzsálemből jelentette az AP hírügynökség, hogy a Hezbollah 140 rakétát lőtt ki Izrael északi részére.

Mindez azután történt, hogy a Hezbollah vezetője Hassan Nasrallah terrorcselekménynek és mészárlásnak nevezte a tömeges robbantásokat, amelyeket Izrael kommunikációs eszközökbe rejtett detonátorokkal hajtott végre a libanoni, többnyire fedetten működő és széles körű társadalmi beágyazottsággal rendelkező terrorszervezet ellen.

A kommunikációs eszközök detonációjának Libanonban mintegy 3000 sebesültje és több mint 37 halottja volt, köztük civilek is. Így várható volt valamilyen fajta visszacsapás, annak mértékével azonban Izrael sem számolhatott.

Az izraeli hadsereg azt jelentette, hogy a libanoni határ mentén három hullámban lőttek ki rájuk rakétákat: légvédelmi bázisokat és egy páncélos dandár központját támadták.

A Hezbollahot elsősorban Libanon siíta területein támogatják, mert munkát ad a helyieknek, illetve olyan szolgáltatásokat tesz elérhetővé, amelyeket a romokban heverő kormány nem tud nyújtani a
lakosságnak.

Bejrút külvárosaiban és az ország déli részén a miltáns csoport kórházakat, szociális intézményeket, szakszervezeteket és építőipari vállalkozásokat igazgat. A Hezbollah utoljára az ország 128 parlamenti mandátumából 40-et nyert el.

Valódi Hírek