Betelt a pohár: A DK törvényjavaslatot nyújt be Novák Katalin ellen

A párt megtiltaná, hogy a bukott Novák Katalin közpénz igénybevételével utazgathasson.

Novák Katalin számára nem számít a közpénz, ha saját céljai teljesítéséről van szó

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a kegyelmi botrányba belebukott volt köztársasági elnök, Novák Katalin meglepő helyen tűnt fel. Az XY Worldwide nevű, népesedéssel foglalkozó ázsiai (sic!) civil (?) szervezet vezérigazgatójaként tevékenykedik tovább, alig több mint fél évvel az államfői pozícióból való kibukása után.

Ugyan Nováknak hivatalosan már semmi köze nincs a magyar államhoz – azon kívül, hogy exelnökként élete végéig megilleti a teljes, 5,2 millió forintos tiszteletdíj és háromfős titkárság is dukál neki –,

a kormányzat az összes külföldi utazását térítheti, ráadásul első osztályra szóló jeggyel.

Novák szerint ugyanis a jelenlegi utazgatásai a hatályos jogszabályok szerint történnek. Ezek pedig biztosítják az exelnök számára a fenti előnyöket.

A DK nem hagyja annyiban Novák közpénz révén történő utazgatásait

A Demokratikus Koalíció törvénymódosítással kezdeményezi, hogy Novák a bukását követően semmilyen közpénzt ne markolhasson fel az utazásaira. A hírt Sebián-Petrovszki László, a DK pártigazgatója közölte közösségi oldalán posztolt videójában pénteken délelőtt.

A pártigazgató hangsúlyozta: nem hagyhatják, hogy közpénzből furikázzon a bukott köztársasági elnök. A DK ezért törvényjavaslatot nyújt be arról, hogy minden méltatlanná váló köztársasági elnök a lemondása után semmilyen pénzt ne kaphasson az öncélú utazgatásaira.

Sebián-Petrovszki László videós bejelentését alább vissza tudod nézni:

(Sebián-Petrovszki László/Facebook)

Valódi Hírek