Ilyen nagy a baj? Megtörte a néma csendet Novák Katalin, és rögvest ráhasalt a vészcsengőre

Ázsiáig meg sem állt a ped0filbotrányba belebukott Novák Katalin.

Dél-Koreában áll színpadra a bukott Novák Katalin

Első alkalommal lépett a nyilvánosság elé Novák Katalin, miután lemondott a kegyelmi botrány miatt. A bukott köztársasági elnök ezúttal Ázsiában bukkant fel, immár az XY Worldwide szervezet alapító-vezérigazgatójaként állt a színpadra. A ped0filbotrányba belebukott Novák Katalin hétfőn – szintén az X-en – jelentette be, hogy a jövőben a civil szervezet vezetőjeként fog tevékenykedni.

„Azért jöttem a World Knowledge Forum 2024-re, hogy figyelmeztesselek: Korea veszélyben ❗️

Dél-Koreában a legalacsonyabb a születési arány a világon, 0,7 gyermek jut egy nőre, ami jóval a helyettesítési szint alatt van.📉”

írta az X közösségi oldalon Novák.

Novák Katalin a napokban jelentette be, hogy az XY Worldwide nevű szervezet vezérigazgatója lesz, amely a világszerte csökkenő születésszámokra keres megoldásokat. Novák a szervezet társalapítója is, és Stephen J. Shaw-val közösen dolgozik a demográfiai kihívások kezelésén.

Egy dél-koreai cikk szerint Novákot úgy mutatták be az eseményen, mint aki „legyőzte az alacsony születésszámot”.

„Egy időben Magyarországon a születési ráta 1,27 volt, ami felért egy »demográfiai katasztrófával«. Korea is ugyanebben a szakaszban van, és egy olyan társadalomba jut, ami a saját halálával néz szembe. Bíztató, hogy Jun elnök népesedési vészhelyzetet hirdetett. Egy gyerek nélküli ország haldokló ország, ami haldokló világot jelent”

– idézte Novák szavait a dél-koreai lap.

Felidézzük, Novák február 10-én mondott le, amiért a tavalyi pápalátogatásra időzítve elnöki kegyelmet adott Kónya Endrének, aki pedofil bűncselekményekben működött közre a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyetteseként. Novák Katalin jelenleg havi ötmillió forintos „tiszteletdíjban” részesül, továbbá háromfős titkárság is segíti tevékenységét.

Valódi Hírek