Molnár Csaba: Masszívan csökken az olajár, de a titkos Putyin–Orbán mutyi miatt mi ebből semmit nem látunk

Miközben csökken az olajár, Orbán Putyintól veszi méregdrágán.

Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője csütörtökön a közösségi médiában hívta fel a figyelmet arra, hogy miközben a kőolaj világpiaci ára csökken, Orbán Viktor méregdrágán veszi azt az oroszoktól.

Egyre drágább Orbán és Putyin „barátsága”

Molnár Csaba Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük alább:

„Három éve nem volt olyan olcsó az olaj a világpiacon mint most. Mit jelent ez Magyarországon?

1. Mivel mi nem a világpiacon, hanem egy titkos tartalmú Putyin–Orbán mutyiban vesszük az olaj nagy részét, ezért ebből a csökkenésből szinte semmit nem látunk.

2. Az a szöveg, amit a gazdasági kormányzat tol, hogy a háború miatt megy rosszul a magyar gazdaságnak, nem igaz. Mert a háború ellenére csökken a világpiaci olajár, csak (ld. 1. pont) nem nálunk, hanem a többi európai országban.

3. Szijjártó riadalma, hogy ha nem jön a vezetékes orosz olaj akkor »nem éljük túl«, így még nevetségesebb. Mert ha az elmúlt években – ahogy minden más európai ország ezt meglépte – építettek volna más szállítási útvonalakat, akkor most vehetnénk az egyre olcsóbb olajból a világpiacon.

Amit persze akár most is megtehetnénk, hiszen olajat szállítani nemcsak vezetéken lehet. De ugye erre nem ad engedélyt Orbán Kreml-béli gazdája.

Összefoglalva: masszívan csökken az olajár (kevesebbe kerül, mint az Ukrajna elleni orosz agresszió előtt volt), aminek minden európai ország és polgárai a hasznát látják. Csak mi nem.

Köszönjük, Viktor!”

(Dr. Molnár Csaba / Facebook)

Valódi Hírek