Két napja lapít róla a Telex-444-HVG, hogy Demszky Gábor mit nyilatkozott Magyar Péterről

Nem fontos számukra egy ötször újraválasztott főpolgármester véleménye Budapest-ügyben, ha az kínosan érinti az új messiást.

Amikor azt állítjuk, hogy Magyar Péter propagandamédiájává szegődött a Telex, a 444 és a HVG, olyankor nem valami elvont érzületről beszélünk, hanem nagyon is konkrét gyakorlatokat kritizálunk.

A magyarista propagandamédia három jellemző módszerrel segíti az új jobboldali-populista influenszert:

1.) Naponta féltucat pozitív hangvételű cikkben promotálják Magyar Pétert, listaáron több százmillió forintba kerülő ingyenmegjelenést biztosítva ezzel a politikusnak.

2.) Elhallgatják a Tisza Párttal konkurens többi ellenzéki párt üzeneteit, vagy kifejezetten gyalázkodó stílusban ócsárolják Magyar Péter ellenzéki riválisait.

3.) Elhallgatják a Magyar Péterre nézve kedvezőtlen híreket, vagy kritika nélkül átveszik Magyar Péter narratíváját ezekről.

Mutatunk egy friss példát arra az etikátlanságra, amit a Telex-444-HVG univerzum művel, és ebből mindenki számára világos lesz, hogy mit kritizálunk az említett portálok gyakorlatában.

Demszky Gábor, Budapest ötször újraválasztott főpolgármestere ezen a héten kedden éles bírálatot fogalmazott meg Magyar Péter aznapi, Budapesttel kapcsolatos nyilatkozatára reagálva.

Demszky szerint „szakmai szempontból értékelhetlen” Magyar Péter Budapesttel kapcsolatos szövege, „mert nem szól a Budapest működésèhez is elengedhetetlen fejlesztésekről, és azok finanszírozása érdekében szüksèges összefogás fontosságáról”.

A volt főpolgármester szerint „aki csak a müködtetést preferálja, az a hanyatlás szószólója. Vagy nem ért, – persze nem is érthet – ahhoz, amiről azért van bátorsága írni. Ezért szakmailag nullára értékelem és politikailag veszélyesnek tartom ezt a szöveget, amiről akár szívesen vitatkoznék nyilvánosan szerzőjével.”

Demszky Gábor hozzátette azt is:

„Ám jól tudom, hogy nem fog válaszolni arra, amit írtam, és vitatkozni sem akar róla. Abban bízom csak, hogy környezete leállítja a – napóleoni szerepben – tetszelgő vezér ámokfutását.”

Demszky nyilatkozata abszolút releváns hír a szakma szabályai szerint, hiszen egy ötször újraválasztott, Budapestet 20 éven keresztül (1990 és 2010 között) vezető főpolgármester nyilatkozott a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjéről.

Szakmai szempontok tehát nem, kizárólag propagandaérdekek indokolhatják, hogy országos hírportálok megpróbálják Demszky Gábor nyilatkozatát elhallgatni az olvasóik elől.

A volt főpolgármester szavairól a kormányfüggetlen médiumok közül lapunkon kívül csak az Index és az ATV.hu számolt be.

Teljesen elhallgatta Demszky Gábor Magyar Pétert érintő kritikáját a Telex, a hvg.hu, a 444.hu, a 24.hu, a Népszava, a Klubrádió, és a Magyar hang.

Így manipulál tehát a magyarista propagandamédia: nem csupán a Tisza Párt féktelen reklámozásával, hanem a Magyar Péter számára kedvezőtlen hírek cenzúrázásával is.

Ugyanezt művelték két hónapja az ujjtöréssel fenyegető Tisza-alelnök, Radnai Márk kapcsán is, arról itt számoltunk be:

Egy napja hallgat róla a Telex és a 444, hogy ujjak eltörésével fenyegetőzött Radnai Márk, a Tisza Párt alelnöke

.

Valódi Hírek