Demszky Gábor keményen kiosztotta Magyar Pétert a „szakmaiatlan és veszélyes” keddi nyilatkozata miatt

Demszky alaposan beolvasott a Fideszből szalajtott önjelölt messiásnak.

Egy augusztusi Népszava-interjúban még az egekig magasztalta, mai Facebook-posztjában azonban már „napóleoni szerepben tetszelgő vezérnek” titulálja Magyar Pétert Budapest 1990 és 2010 közötti főpolgármestere, Demszky Gábor.

Az öt cikluson keresztül újraválasztott városvezető Magyar mai, Budapesttel kapcsolatos nyilatkozata miatt akadt ki.

Változtatás nélkül idézzük Demszky Gábor keddi Facebook-posztját:

Igen elhamarkodottnak tartom Magyar Péter mai, Budapesttel kapcsolatos nyilatkozatát. Szakmai szempontból értékelhetlen ez a szöveg, mert nem szól a Budapest működésèhez is elengedhetetlen fejlesztésekről, és azok finanszírozása érdekében szüksèges összefogás fontosságáról.

Öt cikluson át, húsz èven keresztül voltam Budapest főpolgármestere. 1990 és 2010 között négyezer beruházást valósítottunk meg, többek között a Világbankkal, az Európai Beruházási Bankkal és az Európai Bizottsággal együttműködve. Többek között ezek révén vált Budapest élhetőbbé és lett Európa egyik multikulturális világvárosa.

Aki csak a müködtetést preferálja, az a hanyatlás szószólója. Vagy nem ért, – persze nem is érthet – ahhoz, amiről azért van bátorsága írni. Ezért szakmailag nullára értékelem és politikailag veszélyesnek tartom ezt a szöveget, amiről akár szívesen vitatkoznék nyilvánosan szerzőjével.

Ám jól tudom, hogy nem fog válaszolni arra, amit írtam, és vitatkozni sem akar róla. Abban bízom csak, hogy környezete leállítja a – napóleoni szerepben – tetszelgő vezér ámokfutását.

“A történelemben minden ismétlődik, először, mint tragédia, másodszor mint komédia.” (Napóleon Brumaire 18-ája)

A nemzetvezető OV a tragédia, MP ezzel a nyilatkozatával a humortalan, veszèlyes komédia főszereplője.


.

Valódi Hírek