Mi a fene folyik Orbánéknál? Teljesen felborul a minisztériumok élete

Az Orbán-kormány belenyúl a minisztériumok jelenlegi rendszerébe.

Orbán Viktor és Nagy Márton egyeztetése révén jelentősen átalakul a Nemzetgazdasági Minisztérium vezetése, de az energiaügyi tárcánál is változások várhatóak – derült ki a Magyar Közlönyből.

Személycserék a tárcáknál

Az Energiaügyi Minisztériumban (EM) több személy beosztása is változik.

A határozatok szerint az energiatárca parlamenti államtitkára szeptember 15-től Czepek Gábor, az eddigi közigazgatási államtitkár lesz. Ő emellett március óta a magyar–szlovák energetikai infrastruktúra fejlesztéséért felelős kormánybiztosként is dolgozik. Az eddigi stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár, Borsos-Papp Natália tölti majd be a közigazgatási államtitkári posztot.

Borsos-Papp Natália 2007 óta különböző minisztériumoknál dolgozott jellemzően jogi-közigazgatási területeken kis megszakításokkal. Azt írják, 2024-től volt az EM stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára, utódja Horváth Kristóf lesz – foglalta össze a 24.hu. Azután ürült meg a miniszterhelyettesi pozíció, hogy Koncz Zsófia családokért felelős államtitkár lett a Kulturális és Innovációs Minisztériumban.

Más minisztériumok is variálnak az Orbán-kormány berkeiben: Nagy Mártonék is döntöttek

Szintén a Magyar Közlönyben jelent meg, hogy Fábián Gergely iparpolitikáért felelős államtitkár lemondott, így otthagyja Nemzetgazdasági Minisztériumot. Helyére Sulyok Tamás köztársasági elnök javaslatára Szabados Richárdot nevezik ki. Hunyadi Lászlót pedig helyettes államtitkárnak nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök a nemzetgazdasági miniszter javaslatára.

Szabados Richárd a kis- és közepes vállalkozások fejlesztéséért felelős államtitkárságot vezetheti. Ennek létrehozásáról augusztus végén egyeztetett Orbán Viktorral a nemzetgazdasági miniszter. Az új államtitkárság feladata lesz a folyamatos kapcsolattartás az érdekképviseletekkel, szakmai szervezetekkel, kamarákkal és magukkal a vállalkozásokkal is – írta a Portfolio.

Megírtuk, hogy a változásoknak valószínűleg ezzel nincs vége, ugyanis a kötcsei piknik keretei között azt is belengette Orbán Viktor, hogy Nagy Márton lehet majd az összevont nemzetgazdasági és pénzügyminiszteri tárca csúcsminisztere, Varga Mihály pedig válthatja a jegybank élén Matolcsy Györgyöt.

Valódi Hírek