Gyorshír: Kilenc év börtönre ítélték a Deutsch Tamás rokonát meggyilkoló férfit

Az ítélet jogerős.

Beszámoltunk róla három éve, hogy több késszúrással meggyilkolták Deutsch Tamás apósát, Lazsányi Lászlót. Az ügyben most a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla jogerősen 9 év börtönre ítélte a gyilkost.

B. István a Blikk szerint arról beszélt a szerdai tárgyaláson, hogy sajnálja a történteket, szerinte elszámolási vitájukat pár héten belül a bíróságon le tudták volna rendezni, nem kellett volna így történnie.

„Nem azért vettem fel a kést, hogy használjam, azzal éppen mandarint pucoltam, amikor megérkezett Lazsányi László. Sajnálom, hogy nem tettem le”

– mondta a tárgyaláson az elkövető.

B. István 2020. májusától egy olyan vendégház egyik lakásában lakott, amit Lazsányi László üzemeltetett, de már a beköltözéstől kezdve elszámolási vita alakult ki köztük a lakáshasználati díj, és az azért nyújtott szolgáltatás pontos tartalma miatt.

A férfi 2021 júniusa után nem fizette ki a lakás használati díját, ezért Lazsányi László, Deutsch Tamás apósa, legalább hatszor felszólította őt arra, hogy szállítsa el a személyes tárgyait, mert megszűnt a lakáshasználati joga.

A vádirat szerint végül 2021. decemberében a férfi megjelent az ingatlannál, ahol egy vadászkéssel felfeszítette a ház, majd a lakás bejárati ajtaját. Ezt észlelve a Lazsányi László telefonon bejelentést tett a rendőrségen, majd maga is megjelent az ingatlannál, ahol tettlegességig fajuló vita alakult ki köztük, és B. István a nála lévő vadászkéssel közepes erővel egy-egy alkalommal a hasán, a bal vállán és a bal kéz fején megszúrta a kezeivel védekezni próbáló sértettet, aki a hasát ért szúrás következtében még a helyszínen meghalt.

B. Istvánt elsőfokon 8 év börtönre ítélték, de az ügyész súlyosabb büntetést kért, a férfi ügyvédje pedig enyhítést, mert véletlennek tulajdonította a történteket. A férfit végül 9 év börtönre ítélték jogerősen, a Blikk beszámolója szerint nem vették őrizetbe, szabadon távozhatott.

Valódi Hírek