Pofátlan: A milliós fizetése mellé még másfél milliót vesz fel Kecskemét fideszes polgármestere

Ez csak az ellenzéknek tilos.

Kecskemét fideszes polgármestere nem érzi úgy, hogy összeférhetetlen lenne a hivatali tisztsége mellett felügyelőbizottsági tagként is dolgozni – derül ki a kecsup.hu cikkéből.

Szemereyné Pataki Klaudia a város polgármesteri és férje, Szeberényi Gyula Tamás alpolgármesteri munkájuk mellett felügyelőbizottsági tagok is.

Szemereyné így a havi egy milliós városvezetői fizetés mellé további 1,6 milliót kap

Neumann János Egyetemért Alapítvány felügyelőbizottsági tagságáért. Ugyanezt a tisztséget férje is betölti, igaz, ő csak 180 ezer forinttal gazdagszik így havonta.

Arról, hogy ez összeférhetetlenségnek számít-e és indul-e eljárás, a portál érdeklődött a Bács megyei kormányhivatalnál. Azok válaszukban megerősítették, hogy a polgármester

„egyéb, munkavégzésre irányuló jogviszonyt nem létesíthet, más kereső foglalkozást nem folytathat, nem lehet gazdasági társaság személyesen közreműködő tagja”.

Ugyanakkor hozzátették, hogy a jelenlegi helyzet tisztázására információkéréssel élnek, igaz, nem tudni, ki felé.

Úgy tűnik, a több helyről történő fizetés felvétele csak ellenzéki polgármesterek esetén aggályos. Hiszen egy évvel ezelőtt, Sára Botond, a Fővárosi Kormányhivatal kormánymegbízottja bejelentette, hogy összeférhetetlenségi eljárás indult főként ellenzéki városvezetők ellen, mert a törvény szerint főállású településvezetők nem vehetnek fel több helyről fizetést.

Bodrozsán Alexandra, a Momentum kecskeméti képviselője Facebook oldalán azt mondta: Szemereyné a „lemondását firtató” kérdésre, annyit mondott, hogy

nem tud összeférhetetlenségről,

és különben is neki „szívügye Kecskemét, a város jövőjét jelentő egyetem, és annak fejlesztése”, ami számára „nem egy kampányfeladat” és „nem is felvett szerep”.

(kecsup.hu nyomán)

(Kiemelt kép: 24.hu)

Valódi Hírek