Öt településen is időközi választást tartanak vasárnap

Vasárnap is lesz miért izgulni.

Öt településen is időközi önkormányzati választásokat tartanak vasárnap

Vasárnap

öt településen tartanak időközi önkormányzati választásokat.

Koppányszántón, Büssüben és Szijártóházán polgármester-választás lesz, mivel június 9-én a legtöbb szavazatot kapott jelöltek között döntetlen alakult ki.

Oroszlányban szintén újra kell szavazni a döntetlen miatt, míg Újfehértón egy egyéni választókerületi képviselőt kell választani, mivel a képviselő lemondott.

Koppányszántón Niklai Gábor (Fidesz-KDNP) és Partinné Bondor Anna (független) egyaránt 91 szavazatot kapott, ezért vasárnap újból voksol a 340 lakosú település 275 választópolgára.

Büssüben Hegedüs Zoltán, Pintér Csaba és Szegvári József független jelöltek versenyeznek, ahol a 240 választópolgár egyetlen szavazókörben dönthet a polgármesterről.

Szijártóházán két független jelölt, Sárvári Éva és Sárvári Terézia indul, míg az új képviselőt sorsolás útján választják ki, mivel korábban itt is döntetlen volt az eredmény.

Oroszlányban Babai János (Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre) és Auerné Böröczky Erzsébet (Fidesz-KDNP) mellett Puskás Alexa (Mi Hazánk Mozgalom) is indul a képviselő-választáson, ahol 1740 választópolgár szavazhat.

Újfehértón Gyermán János (Szövetségben városunkért) és Kása István (független) versengenek a 4. számú egyéni választókerület képviselői posztjáért, ahol 1395-en szerepelnek a névjegyzékben.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek