Megrázó videó: Koránt sincs vége, továbbra is pusztít a Csöngénél terjedő tűz

Döbbenetes felvétel terjed a közösségi médiában.

A katasztrófavédelem közlése szerint sikerült megfékezni a lángokat Csönge térségében

Beszámoltunk róla, hogy a Csönge határában tomboló tűz oltásán csütörtök dél óta dolgoznak megfeszített erővel a tűzoltók – közölte a Vas vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel csütörtök este.

Balogh Eszter tájékoztatása szerint délután és kora este újabb egységek érkeztek a helyszínre, ahol már kétszázötvenen dolgoznak, erőgépekkel és lajtos kocsikkal segítik a munkát, amelyet a vasi katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányít.

A munkálatok a Csönge és Kenyeri közötti területre összpontosulnak, az oltás és az azt követő utómunkálatok még hosszabb ideig is eltarthatnak– közölte a főhadnagy. A község határában előbb a száraz fű és az aljnövényzet kapott lángra, majd a lángok egy ötvenhektáros fenyvesre is átterjedtek, a fák lombkoronáját is elérték.

Tájékoztatása szerint éjfélre sikerült megfékezni a lángokat Csöngénél, ahol az információk szerint a tűzzel érintett terület nagysága estére elérte a kétszázötven hektárt. A katasztrófavédelem éjfélkor kiadott közleménye szerint sikerült megfékezni a tüzet, már nincs lánggal égés, koronaégés Csönge térségében, az egységek csak izzást, parázslást tapasztaltak a területen.

Újból fellángol a tűz Csönge környékén

Kenyeri község Facebook-oldalán osztottak meg egy megrázó videót arról, amelyen az látható, hogy

a terület továbbra is ég.

Az esettel kapcsolatban volt, aki megjegyezte, számítani lehetett rá, hogy ekkora méretű tűz oltása akár hetekig is eltarthat, a hivatalos közlemények mégis arról számoltak be, hogy eloltották a lángokat.

Videó:

(Kenyeri község/Facebook)

Kapcsolódó:

FRISS: Közleményt adott ki a katasztrófavédelem a Csönge térségében pusztító tűzről

Valódi Hírek