FRISS: Közleményt adott ki a katasztrófavédelem a Csönge térségében pusztító tűzről

A katasztrófavédelem közlése szerint nincs már lánggal égés Csönge térségében.

Csütörtök dél óta dolgoznak a tűz megfékezésén

A Csönge határában tomboló tűz oltásán csütörtök dél óta dolgoznak megfeszített erővel a tűzoltók – közölte a Vas vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel csütörtök este.

Balogh Eszter tájékoztatása szerint délután és kora este újabb egységek érkeztek a helyszínre, ahol már kétszázötvenen dolgoznak, erőgépekkel és lajtos kocsikkal segítik a munkát, amelyet a vasi katasztrófavédelmi igazgatóság igazgatóhelyettese és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányít.

A munkálatok a Csönge és Kenyeri közötti területre összpontosulnak, az oltás és az azt követő utómunkálatok még hosszabb ideig is eltarthatnak– közölte a főhadnagy.

A község határában előbb a száraz fű és az aljnövényzet kapott lángra, majd a lángok egy ötvenhektáros fenyvesre is átterjedtek, a fák lombkoronáját is elérték.

Éjfélre sikerült megfékezni a lángokat

Korábbi tájékoztatás szerint a tűztől egy ideig védeni kellett Csöngét és a község határában lévő sertéstelepet, ami sikerült. A helyszínen méréseket végzett a katasztrófavédelmi igazgatóság mobil laboratóriumának egysége, és drón segítségével a magasból is végeztek felderítést, még izzó részeket keresve.

Végül

éjfélre sikerült megfékezni a lángokat Csöngénél.

250 hektárnyi terület égett

Az információk szerint a tűzzel érintett terület nagysága estére elérte a kétszázötven hektárt.

A katasztrófavédelem éjfélkor kiadott közleménye szerint sikerült megfékezni a tüzet, már nincs már lánggal égés, koronaégés Csönge térségében, az egységek csak izzást, parázslást tapasztaltak a területen.

Forrás: katasztrofavedelem.hu

(katasztrofavedelem.hu nyomán)

Kapcsolódó:

Hatalmas az összefogás: Pusztítanak a lángok, a helyiek elkeseredetten küzdenek

Baj van: Drámai hírek érkeztek a Dunántúlon tomboló tűzről (+fotók)

Valódi Hírek