Mi történt? Vesztegető zenészeket vágott rácsok mögé a rendőrség

Vesztegetés miatt kell felelnie a triónak.

A Főváros Főügyészség börtönbüntetést indítványozott egy trióval szemben, akik közalkalmazottként egy turisztikai-hagyományőrző pályázat keretében

kértek és fogadtak el korrupciós pénzt zenészektől

– olvasható az ügyészség friss közleményében.

A vádirat szerint a 3 vádlott egy állami kulturális intézménynek dolgoztak közalkalmazottként. Az intézmény részt vett egy turisztikai-hagyományőrző támogatási projekt kivitelezésében. Annak keretében éttermi élőzenét játszó zenekarok tiszteletdíját finanszírozta az állam.

Az egyik vádlott a pályázatok elbírálásában, a nyertes zenekarok kiválasztásában, az éttermek és zenészek közötti koordinációban, 2 társa pedig a szerződött éttermek helyszíni szakmai ellenőrzésében vett részt. Emellett a megvalósítás minőségére vonatkozóan is iránymutatást adhattak – részletezték.

Vesztegetés miatt kell felelniük, zenészek jövedelméből vágtak zsebre nem keveset

A 3 férfi munkájával összefüggésben nem volt jogosult pénzt kérni és átvenni a zenekaroktól. Ennek ellenére egyikük – többek között budapesti, egri és kecskeméti helyszíneken – 5 alkalommal, másikuk 2-szer, a harmadik férfi egy alkalommal jogtalan előnyként elkérte a pályázatban nyertes éttermekben muzsikáló zenészektől

a támogatásból származó jövedelmük 10 százalékát.

A Fővárosi Főügyészség 2 vádlottat üzletszerűen elkövetett, gazdasági vesztegetések elfogadásával, 3. társukat gazdasági vesztegetés elfogadásával vádolja. A főügyészség mindhárom férfival szemben börtönbüntetésre, pénzbüntetésre ítélést indítványozott. Továbbá azt, hogy a bíróság határozott időre tiltsa el őket attól, hogy közalkalmazottként dolgozzanak.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek