Egyre aggasztóbb a helyzet: Egymás után mondanak fel a pedagógusok az isaszegi iskolában is

Tanárok nélkül kénytelenek elkezdeni a „tanévet”.

Sorra mondanak fel a pedagógusok az isaszegi iskolában az új igazgató miatt

Közvetlenül a tanévkezdés előtt tizenkét pedagógus – a tanári kar húsz százaléka

felmondott egy isaszegi iskolában.

Úgy tudni, a Gábor Dénes Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikumból távozó tanárok leginkább az új igazgatóval és az általa kialakított légkörrel voltak elégedetlenek.

Az iskolában már öt osztályfőnök is felmondott

Az üggyel kapcsolatban a szeretlekmagyarország.hu arról írt, hogy többeket is megszólaltattak a távozó pedagógusok közül, egyikük azt mondta, hogy a felmondási hullámot az váltotta ki, hogy a fenntartó Magyar Pünkösdi Egyház tavaly május végén egészen hirtelen és indoklás nélkül váltotta le az intézmény addigi igazgatóját. Az esetről az egyház csak az közölte, hogy nem hozhatják nyilvánosságra, de – fogalmaztak –

„a jogszabályokat maradéktalan betartása érdekében” ítélték „szükségesnek” a lépést.

A szülők semmilyen tájékoztatást nem kaptak arról, hogyan tovább

Voltak pedagógusok, akik arról számoltak be, hogy az addig megszokott kiszámítható, nyugodt légkört felváltotta egy ideges, feszült, stresszel teli munkahelyi környezet, amely az új igazgató miatt alakulhatott ki. Azt is elmondták, hogy az igazgató nem jelent meg olyan eseményeket, amelyeken az elvárták volna tőle.

Az iskolába járó gyerekek és szüleik egyelőre nem tudják, kik és meddig fognak majd tanítani az iskolában, ugyanis semmilyen tájékoztatást nem kaptak erre vonatkozóan. A szülők és a gyerekek pedig ilyen körülmények között próbálnak meg „nekivágni” a tanévkezdésnek.

FRISSÍTÉS:

Cikkünk megjelenése után az egyház közleményben tájékoztatta lapunkat állásfoglalásáról, amelyet alább közlünk:

„A fenntartó Magyar Pünkösdi Egyház 2023 márciusában megválasztott vezetésének deklarált célja, hogy az intézmények a jogszabályokat maradéktalanul betartva működjenek, ehhez elengedhetetlen volt a vezetőváltás. Ez nemcsak a fenntartónak alapvető érdeke, hanem legalább annyira a diákoké és szüleiké, sőt az intézményben dolgozó munkatársaké is.

Az új igazgató mesterpedagógus, szakértő, aki kinevezésekor rendelkezett azokkal a feltételekkel, amelyeket a jogszabály a vezetői megbízáshoz előír. A fenntartó azzal bízta meg, hogy a jogszabályok betartásával működtesse az intézményt. Az igazgató egyéves munkája során törekedett az intézmény működtetésének javítására, a szabályszerű működés kialakítására, az intézmény számára kedvezőtlen szerződések lezárására.

A fenntartó és az intézmény igazgatója most arra összpontosít, hogy a következő héten gördülékenyen, szakszerűen, a jogszabályoknak megfelelve indulhasson a tanév, úgy, hogy diákok a korábbi évekhez hasonlóan jó hangulatban, békességben, mindenféle zavaró körülménytől védve tanulhassanak, fejlődhessenek.”

Kapcsolódó:

Megszólalt a Madách menesztett igazgatója: Elegánsan pörkölt oda Pintéréknek

Óriási botrány: A kormány törölte a nyilvántartásból Iványi Gáborék szegedi iskoláját is

Forrnak az indulatok a Madách körül: Kezd eldurvulni a helyzet

Meglódult a tömeg, a Belügyminisztériumhoz vonulnak a Madách Imre Gimnázium diákjai (+videó)

Valódi Hírek