Meglódult a tömeg, a Belügyminisztériumhoz vonulnak a Madách Imre Gimnázium diákjai (+videó)

Tiltakozik az igazgató felmentése ellen a Madách Imre Gimnázium közössége.

Elkezdődött a tüntetés a Madách Imre Gimnázium igazgatójának felmentése ellen

Elkezdődött a tüntetés a Madách Imre Gimnázium épülete előtt. Este hét órára jelentős tömeg megjelent az iskolánál. A demonstrációt azért szervezték, mert Pintér Sándor Belügyminisztériuma szerdán közölte, hogy azonnali hatállyal felmenti az iskola igazgatóját, Mészáros Csabát.

A tüntetők között más iskolák diákjai is jelen vannak, hogy kifejezzék szolidaritásukat a Madách Imre Gimnázium tanulóival. Az eseményen felszólal többek között Madarász Éva színművész is, aki Bodor Johanna táncművész szövegét olvassa fel.

A diákok elmondott beszédeikben kiemelték, hogy Mészáros Csaba egy befogadó környezetet teremtett az összes diák számára, vezetésével az ország kilencedik legjobb gimnáziuma lett a Madách.

„Példát akartak statuálni”

László Panna, volt madáchos diák elmondta, úgy érzi, őt üldözi a hatalom: mint mondta, apja, László Zsolt színművész a Nemzeti Színházból szerződött el, miután Vidnyánszky Attila vette át az intézmény „vezetését”. Elmondta, ő pont akkor került a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, amikor levezényelték az úgynevezett „modellváltást”. Hangsúlyozta, ez nem a Madách Imre Gimnáziumról szól, csak

„ők voltak az első fecskék, akikkel példát akartak statuálni”.

Érdemes megjegyezni, hogy ez a demonstráció csak az egyik a két tüntetésből, amelyet szerda estére szerveztek a Belügyminisztériumhoz, ugyanis este 7 órától szintén demonstrációt jelentettek be a botrányos eset miatt.

Pintér Sándorék szerdán közölték, hogy azonnali hatállyal felmentik az iskola igazgatóját, Mészáros Csabát, mert – magyarázták –

„egy jogszabályt be nem tartó, azzal nyíltan szembehelyezkedő vezető nem irányíthat állami intézményt”.

Az intézmény szerint elfogadhatatlan az igazgató kirúgása

A iskola tantestülete leszögezte, hogy

elfogadhatatlannak tarják az igazgató kirúgását.

Augusztus végén a Madách Imre Gimnázium bejelentette, hogy nem fogja betartani azt az új rendeletet, amely szerint a tanév kezdetétől minden diáktól el kell venni a mobiltelefonját a tanítás kezdete előtt. Az iskola vezetése szerint a szabályozás életszerűtlen, mivel a telefonokra bármelyik órán szükség lehet a tanuláshoz.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) korábban átgondolatlannak és kidolgozatlannak nevezte a rendelettervezetet. Emlékezetes, ezzel párhuzamosan a kormányzat

200 milliárd forint értékben vásárolt laptopokat a diákok és tanárok számára, hogy most végül kitiltsa azokat az iskolákból (!).

A Mérce élő tudósítása alább követhető:

(Mérce/Facebook / telex.hu nyomán)

Valódi Hírek