Nem titkolják tovább: Kiderült, mi lesz a sorsa Orbán indoklás nélkül menesztett emberének

Sztojka Attila a Belügyminisztériumnál fog tevékenykedni.

Orbán Viktor a friss Magyar Közlöny szerint szeptember 1-jei hatállyal a Belügyminisztérium helyettes államtitkárává nevezte ki Kovács Editet. A miniszterelnök eközben augusztus végével felmentette az Agrárminisztériumban betöltött helyettes államtitkári tisztségéből Kőrösmezei Csaba Györgyöt.

Mindeközben Sulyok Tamás államfő Orbán javaslatára Kósa Ádámot és Sztojka Attilát szeptember 1-jei hatállyal a Belügyminisztérium államtitkárává nevezte ki.

Sztojka Attila leendő államtitkárról

Augusztus 1-jén érkezett a hír, miszerint Sztojka Attila roma kapcsolatokért felelős kormánybiztos megbízatását szeptember 1-jétől Orbán Viktor visszavonta. Felmerült, hogy esetleg a kormánybiztos sorozatos botrányai vezettek a döntéshez.

2022 év elején, az országgyűlési választások előtt ugyanis óriási botrányt kavart egy nyilvánosságra került hangfelvétel. Azon Sztojka már kormánybiztosként az Országos Roma Önkormányzat Lungo Dromhoz tartozó képviselőit próbálja megvesztegetni és fenyegetni.

Kapcsolódó: Botrány: Meg akarta vesztegetni és fenyegette a roma képviselőket a kormánybiztos, hogy a Fidesz jelöltjét válasszák

Orbán Viktor döntése után rövidesen már arról szóltak a hírek, hogy Sztojka egy olyan belügyminisztériumi államtitkárságot vezethet majd, amely most még nem is létezik. Immár bizonyos, hogy Pintér Sándor szárnyai alatt fog dolgozni, ám több információ nem derült ki a Magyar Közlönyből.

A Népszava korábban úgy értesült, hogy a Belügyminisztériumban több részre bontják a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárságot, amelyet jelenleg Fülöp Attila vezet. Ennek részeként jön létre egy romapolitikai államtitkárság, amit Sztojka Attila kaphat meg.

A Belügyminisztérium weboldalán egyelőre nem látható Sztojka és Kósa neve.

Kapcsolódó:

Elszédülsz, ha meglátod, mekkora búcsúpénzt kapnak a távozó fideszes EP-képviselők

Valódi Hírek