Nincs vége az őrületnek: Önkényesen lezárta a Balaton partját a kormányközeli luxuskomplexum

Szántódnál zárta le a partszakaszt a BalaLand.

A BalaLand nevű luxuskomplexum tulajdonosa lezárta a szántódi partszakaszt a helyiek elől – tudta meg Hadházy Ákos független parlamenti képviselő.

A NER-lovagok luxuskomplexumáé a legszebb balatoni partszakasz

A BalaLand 6 milliárd forintos állami támogatással épült.

Eredetileg Tiborcz István, a miniszterelnök veje volt a tulajdonosa, majd a projektet eladta Szepesi Richárdnak. Miután azonban egy magántőkealap is beszállt az üzletbe, a tényleges tulajdonos kiléte gyakorlatilag kideríthetetlen.

Az azonban biztos, hogy a luxuskomplexumban nem akárki: Orbán Ráhel nyitott babaruhaboltot.

A szántódi partszakaszt lezárták

Hadházy Ákos Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük alább:

„CSAVAROKKAL ÉS EGY BICIKLIZÁRRAL ZÁRTÁK EL a magyarok elől azt a SZÁNTÓDI PARTSZAKASZT, amit Tiborczék azzal a kötelezettséggel kaptak meg az önkormányzattól, hogy egy 10 méter szélességű partsávot szabadon átjárhatónak hagy meg.

Az oda vezető keskeny járdát pedig felveri a gaz. Ennél csak a kapun díszelgő cinikus felirat a vérlázítóbb: »Vészkijárat, kérjük szabadon hagyni«. Tavaly a területet Tiborczéknak átjátszó polgármesterrel még azzal mentegetőzött, hogy ő minden nap lejár ellenőrizni, hogy nyitva van-e a kiskapu. Nos, úgy látszik, már nem jár le.

Már az is vérlázító volt, hogy a csak ezen a kis kapun és a szűk járdán lehetett megközelíteni az egyik legszebb panorámájú balatoni partszakaszt. (Bár a kaput már akkor is csak azután nyitották ki, mert először megmutattam, hogy zárva van.)

De az valami egészen mocskos dolog, hogy az emiatt kialakult felháborodás és sajtózaj elülte után egyszerűen csavarral és biciklizárral lezárták a vészkijárattá átnevezett kaput.

Pláne azután, ha tudjuk: 6 milliárd adófizetői támogatást is kapott a pofátlan luxus komplexum. A maradékot pedig az az orosz kémbank finanszírozta, amiben most is ott fekszik körülbelül 20 milliárd forint az Önök pénzéből.

A területen amúgy egy luxus lakópark, egy élményfürdő és egy négycsillagos szálloda terpeszkedik. Hogy az ez részben Tiborczé is, az csak sejthető. Eredetileg az övé volt, de aztán a projektet eladta Szepesi Richárdnak.

Ezután viszont társtulajdonos lett benne egy magántőkealap (Central European Oppurtinity II). A magántőkealapokat azért hozták létre, hogy a tulajdonosok láthatatlanok legyenek, de a Válaszonline azért megtalálta a kapcsolatot Orbán veje és az ominózus tőkealap között (is).

Ja, és ne felejtsük: a Balaland épületében nyitotta Orbán Ráhel a második luxus bababoltját.”

FRISSÍTÉS 18:30-kor:

Cikkünk megjelenése után a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton hotel reagált az írásunkba foglalt állításokra. Közleményüket változtatás nélkül idézzük alább:

„Eleget téve a törvényi előírásoknak a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton területén lévő partszakasz eddig is és továbbra is bárki számára megközelíthető és használatba vehető, elsősorban a főbejáraton keresztül, ahol a BalaLand munkatársai készséggel nyújtanak segítséget a látogatók számára a partszakasz megközelítésével kapcsolatban.

Előbbi mellett a Mövenpick BalaLand Resort Lake Balaton hotel és a szomszédos BalaLake Resort apartmanház közötti partmenti kapu is folyamatosan nyitva áll, biztosítva a hotel részéről a szabad átjárást a két terület között. Az Önök által említett partmenti kapu ugyanakkor a BalaLake Resort területéhez tartozik, amely függetlenül üzemel a szállodától, más tulajdonos felügyelete alatt, így annak kezelésére a szálloda üzemeltetőjének nincs ráhatása.”

(Hadházy Ákos/Facebook)

(Képünk illusztráció)

Valódi Hírek