Mi folyik itt? Megszólalt a rendőrség a szabolcsi hivatalokba való rejtélyes betörésekről

Megszólalt a rendőrség a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében történt betörésekről, amelyek kapcsán több polgármesteri hivatal érintett.

Pár napja érkezett a hír, miszerint betörtek a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Geszteréd polgármesteri hivatalába. Az értesülések szerint a bűntény nyomaira a dolgozók bukkantak rá.

A történet furcsasága, hogy az augusztus 21-i betörést egy másik bűncselekmény előzte meg, amelynek helyszíne Nyírbogát volt. A két település a fideszes Simon Miklós parlamenti képviselő választókörzetéhez tartozik.

Kapcsolódó: Gáz van: Kipakolták a polgármesteri hivatalt, értékes iratok szívódhattak fel

A 24.hu a minap arról írt, hogy egy olvasója jelezte, Terem községben is történt betörés. Erről mellesleg Csák István polgármester a helyi könyvtár Facebook-oldalán is beszámolt. A bűntény helyszíne – hasonlóan a korábbi esetekhez – a hivatal épülete volt.

„Tájékoztatom Önöket, hogy sajnálatos módon a hétvége folyamán betörtek a Polgármesteri Hivatal épületébe. A rendőrségi nyomozás folyamatban van.

Ezért 2024. augusztus 21-én (szerdán) a hivatalban az ügyfélfogadás szünetel, valamint a településre Mobil Posta szolgáltatás fog érkezni a károk helyreállításáig. A Mobil Posta szolgáltatás időpontjáról még tájékoztatni fogom Önöket.

Kérem Önöket vigyázzanak értékeikre, és ha bármi gyanúsat észlelnek hívják a 112-es segélyhívó számot!”

– olvasható a posztban.

Mit mond a hatóság?

A 24.hu érdeklődött arról, hogy a vármegye déli részén pontosan hány polgármesteri hivatalba törtek be az elmúlt hetekben. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság a nyomozás érdekeire hivatkozva ugyanakkor nem adott részletes tájékoztatást.

Annyit azonban közöltek, hogy

„több településen történt többrendbeli betörés”,

amelyekkel kapcsolatban lopás gyanúja miatt nyomoznak.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek