Videókkal: Súlyos csapást mért Putyinékra a gőzerővel előrenyomuló ukrán hadsereg

Ukrajna dróntámadást hajtott végre Oroszország ellen.

Ukrajna csütörtök éjjel dróntámadást hajtott végre Oroszország egyik katonai repülőtere, Marinovka légibázis ellen. Rövidesen arról tájékoztatták a nyilvánosságot, hogy elfoglaltak egy Kurszk régióban található falut. Mindeközben az orosz erők előrenyomultak a donyecki régióban.

Volgográd kormányzója, Andrej Bocsarov arról nyilatkozott, hogy a támadás hajnali 3 óra körül történt. A helyiek robbanások sorozatáról számoltak be – részletezték a theguardian.com-on.

A történtekről videófelvétel készült, amely az X-re is felkerült.

„Az egész kib@szottul lángol. És ez a kib@aszott füst. Az egész kib@aszottul felrobban”

– kommentálta a képsorok feltöltője.

Mutatjuk a Guardian News YouTube-ra feltöltött videóját

Mint írták, füstfelhőket lehetett látni a szóban forgó orosz repülőtér közelében.

Épp pénteken érkezett a hír, miszerint lángokba borult egy üzemanyagtartályokkal megrakott komp az oroszországi Kavkaz kikötőjében, a Krasznodari terület déli részén. Mindez egy ukrán támadás következtében történt az illetékes hatóság tájékoztatása szerint.

Kapcsolódó: Bajban van Putyin: Hatalmas lángokkal égett az orosz hadsereg ékköve (+videó)

Augusztus első hetében érkezett a hír, miszerint az ukrán erők behatoltak Oroszország területére, a Kurszk régióban folynak a harcok.

Az ukrán hadsereg az orosz fővárostól 530 kilométerre, délnyugatra, Sudzha város közelébe nyomult előre. Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint többek között páncélozott járműveket semmisítettek meg a harcok során. Sudzha mellesleg az utolsó működő átrakodási pont az Ukrajnán keresztül Európába irányuló orosz gázexport számára. A településtől körülbelül 60 kilométerre található Kurszk atomerőműve.

Vlagyimir Putyin „jelentős provokáció”-nak nevezte a történteket. A kormánytagokkal tartott tanácskozása után a védelmi minisztérium, a vezérkar, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és a biztonsági erők képviselőivel egyeztetett a kurszki helyzetről.

Mindeközben Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka arról számolt be, hogy Oroszország mintegy 1000 négyzetkilométere került immár az ukrán csapatok ellenőrzése alá.

Kapcsolódó: Váratlan fordulat a fronton: Pánik tört ki az oroszoknál, miután Ukrajna előretört a csatatéren

Augusztus 17-én már arról szóltak a hírek, hogy az ukrán erők felrobbantottak egy hidat a Szejm folyón a dél-oroszországi kurszki területen. A hidat mellesleg Oroszország csapatainak ellátására használták, amelynek megsemmisítése váratlan akadályok elé állította az orosz haderőt.

A minap beszámoltunk arról, hogy Németországban, Schleswig-Holstein tartomány legnagyobb ipari parkja felett ismeretlen drónok tűntek fel. Az értesülések szerint a hatóság úgy véli, oroszok állnak az akció mögött.

(Guardian News/YouTube/Nyugati Fény)

(Kiemelt képünk forrása a Guardian News YouTube-videója)

Valódi Hírek