Bajban van Putyin: Hatalmas lángokkal égett az orosz hadsereg ékköve (+videó)

Oroszország egyik fontos kikötőjében történt a támadás, Ukrajna még nem kommentálta a történteket.

Az rtl.hu osztott meg egy felvételt arról, amint lángokba borult egy üzemanyagtartályokkal megrakott komp az oroszországi Kavkaz kikötőjében, a Krasznodari terület déli részén. Mindez egy ukrán támadás következtében történt az illetékes hatóság tájékoztatása szerint.

A 30 üzemanyagtartályt szállító komp jelentős károkat szenvedett. Erről Fjodor Babenkov, Temrjuk körzet vezetője nyilatkozott a minap. A nem hivatalos információk szerint 15 ember tartózkodott a hajón. Ukrajna még nem kommentálta a történteket.

A TASZSZ arról írt, hogy a legénység egy tagját továbbra is keresik. Erről az illetékes minisztérium tájékoztatta az orosz hírügynökséget. A tűzoltásban az értesülések szerint több mint 100 ember vett részt.

Mi történt az elmúlt hetekben?

Augusztus első hetében érkezett a hír, miszerint az ukrán erők behatoltak Oroszország területére, a Kurszk régióban folynak a harcok.

Az ukrán hadsereg az orosz fővárostól 530 kilométerre, délnyugatra, Sudzha város közelébe nyomult előre. Az orosz védelmi minisztérium közleménye szerint többek között páncélozott járműveket semmisítettek meg a harcok során. Sudzha mellesleg az utolsó működő átrakodási pont az Ukrajnán keresztül Európába irányuló orosz gázexport számára. A településtől körülbelül 60 kilométerre található Kurszk atomerőműve.

Vlagyimir Putyin „jelentős provokáció”-nak nevezte a történteket. A kormánytagokkal tartott tanácskozása után a védelmi minisztérium, a vezérkar, a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) és a biztonsági erők képviselőivel egyeztetett a kurszki helyzetről.

Mindeközben Olekszandr Szirszkij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka arról számolt be, hogy Oroszország mintegy 1000 négyzetkilométere került immár az ukrán csapatok ellenőrzése alá.

Kapcsolódó: Váratlan fordulat a fronton: Pánik tört ki az oroszoknál, miután Ukrajna előretört a csatatéren

Augusztus 17-én már arról szóltak a hírek, hogy az ukrán erők felrobbantottak egy hidat a Szejm folyón a dél-oroszországi kurszki területen. A hidat mellesleg Oroszország csapatainak ellátására használták, amelynek megsemmisítése váratlan akadályok elé állította az orosz haderőt.

A minap beszámoltunk arról, hogy Németországban, Schleswig-Holstein tartomány legnagyobb ipari parkja felett ismeretlen drónok tűntek fel. Az értesülések szerint a hatóság úgy véli, oroszok állnak az akció mögött.

Kapcsolódó:

Elszabadult a pokol Oroszországban: Kitört egy vulkán, miután 7-es magnitúdójú földrengés rázta meg az országot

FRISS: Megszólalt Szijjártó Péter az orosz kémekről, és nagyon furcsákat mondott

Valódi Hírek