Csalókra figyelmeztetett a BKK: Nézd, hogyan próbálják becserkészni az áldozataikat a svindlerek!

A vállalat közleményben hívta fel a figyelmet, hogy senki se vásároljon a Facebookon BKKjegyet vagy -bérletet, mert csalók áldozatává válhat.

Az elmúlt időszakban számos bejelentés érkezett a Budapesti Közlekedési Központhoz, hogy adathalász csalók hirdetnek utazási kedvezményeket a BKK nevében – írta a központ szerdán közleményében.

Nagyon hasonlít a BKK oldalához és arculatához

Tájékoztatásuk szerint a közlekedési központ oldalára megtévesztően hasonlító, annak arculati elemeit és fényképeit felhasználó Facebook-oldalak kínálnak ingyenes vagy kedvezményes árú jegyeket, bérleteket. De érdemes figyelni, mert ezek kizárólagos célja, hogy megszerezzék a felhasználók személyes és bankkártyaadatait.

A BKK nem árul a közösségi oldalon jegyet

A BKK hangsúlyozta, hogy nem értékesít ilyen módszerrel termékeket.

„Azokat kizárólag a BKK Pontkeresőjében található hivatalos értékesítőhelyeken, a jegy- és bérletautomatáknál, illetve a BudapestGO alkalmazásban lehet megvásárolni”

– figyelmeztettek.

Segítséget kér a BKK

A társaság arra kéri ügyfeleit, hogy jelentsék a megtévesztő vagy csalásra utaló oldalakat a Facebooknak. Emellett azt is kérik, hogy ügyfeleik legyenek fokozottan óvatosak a jegy- és bérletvásárláskor, és

kizárólag a hivatalos értékesítési csatornákat használják.

A csalások megelőzéséért a BKK azt javasolja, hogy ügyfelei a bkk.hu oldalon ellenőrizzék a jegy- és bérletárakat, valamint a kedvezményeket – idézték a közleményt az MTI-n.

Legutóbb Forma-1 jegyeket árultak hasonló módszerrel

Múlt kedden jelentette be a rendőrség, hogy elfogtak két férfit, akik a Forma-1 Magyar Nagydíjra és más rendezvényre szóló, de valójában nem létező jegyek ígéretével vertek át embereket. A bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A két férfi egy közösségimédia-csoportban álnéven hirdetett meg a Forma-1 Magyar Nagydíjra szóló két bérletet és egy VIP-parkolójegyet. Ehhez más nevére regisztrált bankszámlaszámot adtak meg, az ahhoz tartozó személyi igazolványról képet küldtek a sértettnek, aki cserébe saját igazolványát fényképezte le a csalóknak.

150 ezret és személyes adatokat söpörtek be

A vevő 150 ezer forintot utalt át az elkövetők számlájára, akik az ügyletet követően elérhetetlenné váltak. A kicsalt személyes adatokat arra használták, hogy másokat is átverjenek.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Kapcsolódó:

150 ezer forintot nyeltek be, majd hirtelen felszívódtak a kamujegyes csalók: A rendőrség lecsapott rájuk

Valódi Hírek