150 ezer forintot nyeltek be, majd hirtelen felszívódtak a kamujegyes csalók: A rendőrség lecsapott rájuk

A csalók a Facebookon árulták a Forma 1-es nem létező jegyeket, a rendőrség két férfit gyanúsít.

A 28 éves és a 30 éves férfit több bűncselekmény elkövetésének gyanújával hallgatták ki.

A Forma-1-en akartak nyerészkedni

Kedd reggel jelentette be a rendőrség, hogy elfogtak két férfit, akik a Forma-1 Magyar Nagydíjra és más rendezvényre szóló, de valójában nem létező jegyek ígéretével vertek át embereket – közölték a police.hu oldalon.

A bíróság elrendelte a letartóztatásukat.

A közlemény szerint a II. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói múlt kedden őrizetbe vettek két férfit, akik a megalapozott gyanú szerint különböző rendezvényekre szóló kamujegyekkel verték át áldozataikat.

A két férfi egy közösségimédia-csoportban álnéven hirdetett meg a Forma-1 Magyar Nagydíjra szóló két bérletet és egy VIP-parkolójegyet. Ehhez más nevére regisztrált bankszámlaszámot adtak meg, az ahhoz tartozó személyi igazolványról képet küldtek a sértettnek, aki cserébe saját igazolványát fényképezte le a csalóknak.

150 ezret és személyes adatokat söpörtek be

A vevő 150 ezer forintot utalt át az elkövetők számlájára, akik az ügyletet követően elérhetetlenné váltak – írták. A kicsalt személyes adatokat arra használták, hogy másokat is átverjenek.

A Forma-1 mogyoródi futamára, illetve a debreceni Campus Fesztiválra szóló fiktív jegyeket adtak el, alkalmanként több tízezer forintért.

A II. kerületi nyomozók azonosították a feltételezett elkövetőket, két Heves vármegyei férfit. Mindkét férfit őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat, amit a bíróság azóta elrendelt – írták az MTI-nek küldött közleményükben.

A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet a csalásokra, legyünk óvatosak!

Megírtuk, hogy augusztus elején ingatlanos csalók akadtak a rendőrség horgára.

Akkor nyolc csalót fogtak el, akik milliárdos kárt okoztak azzal, hogy

több száz embernek ígértek áron alul árverésre bocsátott lakásokat és házakat.

A gyanú szerint az érintettek 2020 júniusától kezdődően árverésre szánt ingatlanok adatait szerezték meg. Azokat nyilvános internetes oldalakon hirdették meg úgy, mintha jogosultak lennének azok értékesítésére.

Valódi Hírek