Videón a hömpölygő Duna: A hatalmas sebességgel áramló víz veszélybe sodorta többek életét

A Duna partján partizó fiatalok kerültek veszélybe az Erzsébet híd közelében.

Videót osztott meg a hömpölygő Dunáról a Budapesti Rendőr-főkapitányság a közösségi oldalán. Mint ismert, bulizó fiatalok kerültek bajba a fővárosban az Erzsébet-hídnál az Ördög-ároknál. A hirtelen kizúduló csapadékvíz ugyanis több embert a folyóba sodort.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hajóit azonnal a helyszínre irányították, és megkezdték a segítségre szorulók keresését.

A BRFK és a Készenléti Rendőrség munkatársai a parton folytatták a kutatást, míg a Budapesti Közlekedési Központ melegedőbuszt biztosított. Néhányan saját erejükből ki tudtak úszni, őket kisegítették a vízből. A mentők három embert vittek kórházba.

Bár a helyszínen meghallgatott mintegy harminc tanú nem jelezte, hogy bárki eltűnt volna, a vízirendészet hajói folytatták a folyószakasz átfésülését. A friss információk szerint a keresés immár befejeződött.

Kapcsolódó: A Dunába sodort három fiatalt a vihar éjjel: Az Erzsébet-híd lábánál kapta el őket a zivatar

Alább idézzük a BRFK friss videóját, amely a Duna Erzsébet híd menti szakaszán készült

„Ilyen sebességgel áramlott a víz ma hajnalban, amikor Ördög-árok kifolyónál bulizó fiatalokat sodort el a Duna. Szerencsére nincs olyan információ, hogy bárki eltűnt volna, mindenki kijutott a folyóból!”

A lakosság segítségét kérték a Duna által esetlegesen elsodort emberek miatt

Csütörtök délelőtt a közösségi oldalukon arra kérték a lakosságot, ha valakinek a családtagja, ismerőse az este folyamán az Ördög-ároknál bulizott, és azóta nincs hír róla, nem lehet elérni, akkor

azonnal tegyen bejelentést a 112-es segélyhívón.

„Eddig nincs olyan adat, hogy bárki eltűnt volna a viharban, és reméljük ez így is marad!!!”

– jegyezték meg.

(BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság/Facebook/Nyugati Fény)

(Kiemelt képünk forrása a Budapesti Rendőr-főkapitányság közösségi oldala)

Valódi Hírek