A Dunába sodort három fiatalt a vihar éjjel: Az Erzsébet-híd lábánál kapta el őket a zivatar

A Duna partján bulizó fiatalok kerültek bajba.

Csütörtök kora reggel is keresték az Erzsébet-híd lábánál vízbe sodródott fiatalokat. Három bulizó után folyt a kutatás, a társaság szórakozni gyűlt össze a vízparton, ám lecsapott rájuk a vihar. A borsonline.hu kereste az illetékes hatóságokat a történtek kapcsán. Tőlük megtudták, hogy a három eltűntet megtalálták, így a keresés befejeződött.

Kórházba került több bulizó fiatal

A rendőrség a weboldalán azt írta, hajnali három óra körül arról érkezett bejelentés, hogy az Erzsébet híd budai oldalán, az Ördög-árok kifolyónál emberek sodródtak a Dunába. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hajóit azonnal a helyszínre irányították, és megkezdték a segítségre szorulók keresését.

A BRFK és a Készenléti Rendőrség munkatársai a parton folytatták a kutatást, míg a Budapesti Közlekedési Központ melegedőbuszt biztosított. Néhányan saját erejükből ki tudtak úszni, őket kisegítették a vízből. A mentők három embert vittek kórházba.

A budapesti rendőrök adatgyűjtést folytattak, és meghallgatták a helyszínen lévőket. A rendelkezésre álló adatok szerint zenés rendezvényt tartottak az Ördög-árok kifolyónál, ahonnan

a hirtelen kizúduló csapadékvíz több embert a sodort a folyóba.

Bár a helyszínen meghallgatott mintegy harminc tanú nem jelezte, hogy bárki eltűnt volna, a vízirendészet hajói folytatták a folyószakasz átfésülését – olvasható a hatóság közleményében.

Megjegyezték, hogy a körülmények tisztázása érdekében a BRFK I. Kerületi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást.

Akár vihar, akár hőség, érdemes odafigyelni a figyelmeztetésre

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – a meteorológusokhoz hasonlóan – rendre figyelmeztet a várható heves zivatarok, vagy éppen a hatalmas hőség miatt. Csütörtökre is vörös riasztást adtak ki az ország déli részére, de minden vármegyében figyelmeztetés van érvényben a forróság miatt. Emellett

  • Borsod-Abaúj-Zemplén,
  • Győr-Moson-Sopron,
  • Hajdú-Bihar,
  • Heves,
  • Nógrád,
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg,
  • Jász-Nagykun-Szolnok,
  • Vas

vármegyékben zivatarok várhatók.

Az elsődleges veszélyforrás a villámlás, de szélerősödés, jégeső is előfordulhat

az említett területeken – olvasható a HungaroMet weboldalán. Az időjárás-előrejelzés szerint mellesleg a nap folyamán a hőmérők higanyszálai a 32-38 Celsius-fok között ingadoznak majd, ám az Alföld déli részén akár 40 Celsius-fok is lehet.

Jó hír, hogy az esti órákra kissé lehűl a levegő hőmérséklete, ám ez is csak 23-30 Celsius-fok közötti értékeket jelent.

A hét hátralevő részében is vörös riasztás lesz érvényben az ország különböző pontjain.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek