Mi lesz ennek a vége? Hatalmas fordulat érik Gyárfás Tamás bírósági perében

Gyárfás Tamás és ügyvédje „meglepetéssel” rukkolna elő a bíróság tárgylótermében.

Zamecsnik PéterGyárfás Tamás ügyvédje – új tanúk beidézésére tesz indítványt, akik alátámaszthatják védence ártatlanságát – írta meg a mandiner.hu.

Gyárfás Tamás média- és sportguru a bíróság előtt felel

November 19-én kezdődik a Fenyő-gyilkosság kapcsán Gyárfás Tamás és Portik Tamás elleni per másodfokú eljárása – tudta meg a portál a Fővárosi Ítélőtáblától. Összesen négy tárgyalási napot tűztek ki az ügyben,

a tervek szerint november 28-án hirdethetnek ítéletet.

Beszámoltunk arról, hogy februárban lezárult a per: életfogytig tartó börtönbüntetést kapott Portik Tamás, amiért 1998-ban felbérelte Jozef Roháčot, hogy gylkolja meg Fenyő János médiamogult.

Gyárfás Tamást 7 év börtönbüntetésre ítélték.

A Fővárosi Törvényszék fegyházban letöltendő büntetésre ítélte Gyárfás Tamás producert, a Magyar Úszó Szövetség korábbi elnökét. Gyárfás Tamást bűnsegédként, Portik Tamást felbujtóként elkövetett emberölésben találták bűnösnek.

Magánnyomozást folytattak

A februári ítélet után pár hónappal azonban Gyárfás ügyvédje, Zamecsnik Péter arról beszélt, hogy privát nyomozásuk eredményeképpen

olyan új bizonyítékok kerültek birtokukba, amelyek elvezethetnek a valódi felbujtóhoz.

Ez pedig fordulatot hozhat az eljárásban.

Nemrég Havas Henrik műsorában azt mondta, hogy a látókörükbe került három-négy ember, akik részt vettek különböző megbeszéléseken, amelyeken a valódi felbujtó leleplezte magát. Sőt,

az igazi felbujtó még le is fizette Portikot, hogy elterelje magáról a figyelmet.

Neveket ugyan nem árult el, ám a beszélgetésből azt lehetett leszűrni, hogy Princz Gáborról, a Postabank 2018-ban elhunyt elnök-vezérigazgatójáról lehet szó.

Egy elhunytról beszélhetnek felbujtóként

Princz neve a lehetséges felbujtók között ugyanúgy felmerült már a nyomozás elején, mint Gyárfásé. Köztudott volt ugyanis, hogy

Fenyő János és a Postabank-vezér között is komoly ellentét feszült.

Zamecsnik erre már 2019-ben, Gyárfás meggyanúsítása kapcsán felhívta a figyelmet. Akkor azt állította, hogy Fenyő nem csak a Nap TV-re, hanem a Postabank érdekkörébe tartozó lapokra (Kurír és Világgazdaság) is rá akarta tenni a kezét.

Gyárfás ügyvédjének reményei szerint a közeljövőben rendelkezésre áll majd az a bizonyítékhalmaz, amely megváltoztathatja az ügyet.

Valódi Hírek