Őrültek világa – Gyurcsány Ferenc kőkemény üzenetet küldött Pintéréknek a bűnözők eleresztése után

Gyurcsány Ferenc reagált az Orbán-kormány botrányos intézkedésére.

Jelentős költségvetési megtakarítást eredményezett az, hogy a kormány elítélt külföldi embercsempészeket engedett ki a hazai börtönökből. Az érintetteknek el kellett hagyniuk Magyarországot. Az intézkedés csökkentette a büntetés-végrehajtási intézmények zsúfoltságát. Mindezt a Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium közölte a minap.

Az Orbán-kormány az elfogott külföldi embercsempészek 90 százalékát eresztette szélnek.

Emlékezetes, hogy tavaly tavasszal döntöttek az intézkedésről, amely óriási diplomáciai botrányt okozott. Az osztrák külügy berendelte a bécsi magyar nagykövetet, őszre pedig már komoly gondot okozott a határokon a bűnözők jelenléte, így a szlovák kormány például visszaállította, majd meghosszabbította az ellenőrzéseket az érintett szakaszokon, hogy ezzel is csökkentse a Magyarország felől érkező illegális bevándorlók számát.

Kapcsolódó: Mi folyik itt? Kirakott egy rakás bűnözőt a börtönökből a kormány, hogy spóroljon (+videó)

Orbán Viktorék intézkedése kapcsán posztolt hétfőn a közösségi oldalára a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc. Mint rámutatott, ha csak a spórolás lenne a cél, akár az összes rabot kiengedhetnék, sőt, a mentők és az általános iskolák nélkül még több pénz maradna a kasszában, de akkor semmi értelme nem lenne a magyar állam működésének.

Gyurcsány Ferenc bejegyzését változtatás nélkül idéztük

„Crazyland – azaz őrültek világa

Miközben a kormány saját állítása és propagandája szerint belegebed az embercsempészet elleni küzdelembe, tízből kilenc embercsempészt kiengedtek a börtönből. Csak úgy. Több, mint kétezret.

A 444.hu szerint a Belügyminisztérium (lásd még: Megbocsátásügyi Minisztérium) azzal védi az őrületet, hogy a lépés jót tett a költségvetésnek. Semmi kétség. De lehetne akkor folytatni az intézkedéseket.

Ha elengednének minden rabot, akkor egyáltalán nem kell több börtön.

Nagyjából 130 milliárdot spórolhatnánk. Na?

Ha meg például nem lennének mentők, az 70 milliárdot hozna a konyhára.

Esetleg?

Ha még többet akarunk spórolni, akkor bezárhatnánk az általános iskolákat is. Újabb amolyan 600 milliárd megtakarítás.

Tetszik?

De minek egyáltalán állam?

Kész pénzkidobás az egész. Bár, ahogy látom a mostani kormány működését, még az is lehet, hogy sokak szerint ez lenne a legjobb megoldás.

(Amikor arra kértem a ChatGPT-t, hogy tervezze meg Crazyland címerét, akkor a fenti kép mellé a következő magyarázatot fűzte:

»Itt látható a Crazyland címere, amely tükrözi az ország vibráló, kaotikus és egyedi jellegét. A pajzs aszimmetrikus formája és élénk színei, mint a neon zöld és a rózsaszín, a bohóc arca és a törött óra mind a zűrzavart és az őrületet szimbolizálják.«

Vajon tudhatta a ChatGPT, hogy Magyarország járt a fejemben?:))”

(Gyurcsány Ferenc/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek