Segítség! Milyen nappalibútort vegyek?

Nem egyszerű manapság egy nappali berendezése. A kínálat a bútorfajtákból egyre nagyobb, és számtalan szempontot kell figyelembe venni a választáskor. Méret, szín, típus, ülőhelyek száma, ágyazhatóság tekintetében is kell dönteni.

A legjobb, ha szabadidőnk egy részét arra áldozzuk költözködés, átalakítás előtt, hogy végigböngésszük a neten a nevesebb webáruházak választékát. A VIP Kanapé bútoráruházban számos szép darabot találunk, itt L és U alakú kanapék, ülőgarnitúrák és hagyományos kanapék, fotelek egyaránt vannak, ráadásul kedvező áron!

A részletes termékleírások is segíthetnek a döntésben. Jobb azonban bizonyos szempontok mentén haladni, és rangsorolni az egyes modellek tulajdonságait. Nézzük, miket lehet figyelembe venni!

  • Az ülőhelyek száma és a méret

Az, hogy mekkora a család, már megmutatja, hány személyes kanapét válasszunk. A legnépszerűbbek az L alakú bútorok, de ha nagyobb hely is rendelkezésre áll és a pénztárcánk is megengedi, nyugodtan nézelődhetünk az U alakú kanapék között is.

Az sem rossz ötlet, ha 3+2+1 verzióban gondolkodunk – ezt a bútorfajtát esetleg még az egyedi igényeinkre is szabhatjuk. Kérhetünk például 2 fotelt is, vagy a háromszemélyes kanapét lecserélhetjük kétszemélyesre.

Mindig az alapján mondjunk igent vagy nemet egy modellre, hogy mennyire funkcionális. Ha pedig a dizájn is tetszik, akkor megrendelhetjük.

  • A dizájn és a stílus

Ne döntsünk azonban elhamarkodottan, hiszen azt is fontos lesz tudnunk, milyen stílust képvisel majd a nappali: bohó? Rusztikus? Vintage? Loft? Minimalista? A stílusjellemzők befolyásolják majd az ide kerülő kanapé formáját és színét is.

Szerencsére a VIP Kanapé webáruház esetében nyert ügyünk van e szempont alapján is, hiszen itt a rendeléskor mi magunk választhatjuk ki a kárpit színét, de a szövet fajtáját is. Sok-sok minta áll a rendelkezésre, a személyes találkozó alkalmával kell eldönteni, melyik textil kerüljön a kanapéra.

  • Extra funkciók

Mindenki megnézi azt is: ágyazható-e a nappalibútor, van-e ágyneműtartója? Ha mindkettőre igen a válasz, nagyobb eséllyel kerül a szobába a darab. A fent említett webáruház egyik slágerterméke, a Palermo sarokkanapé például mindkét kritériumnak megfelel, sőt, van további jó tulajdonsága is!

Ez pedig a következő: a fejtámlái állíthatóak! Mindez maximális kényelmet biztosít a tévénézéshez, olvasáshoz. A modern nappalibútorok ma már elképzelhetetlenek e nélkül az extra nélkül.

A méretek tekintetében sem lesz okunk panaszra, ha a Palermót választjuk, hiszen elég tágas: 265 x 220 cm – a fekvőfelülete pedig 130 x 190 cm. Aludni is jó rajta, nem csak ülni!

  • Az összbenyomás

Mindig nézzük meg azt is, milyen hatást kelt összegészében a bútor. Öröm ránézni? Hívogató? Szívesen leheverednénk rá? Hogy fogunk majd ülni rajta? Ki honnan nézi a tévét? Azonnal érezni fogjuk, melyik az a modell, amely számunkra megfelelő.

Ha megtaláltuk az igazit, ne habozzunk, rendeljük meg minél előbb! Általában pár hét várakozási idő van, végül hamarosan a nappalit ékesítheti majd a szerzeményünk!