Újabb siker Párizsban: Gulyás Michlelle és Guzi Blanka döntőbe jutott (+fotó)

Újabb két magyar jutott a döntőbe Párizsban.

Gulyás Michelle és Guzi Blanka is döntőbe jutott öttusában a párizsi olimpián.

Újabb két magyar jutott döntőbe

Gulyás Michelle a csütörtöki körvívást követően a második helyen kezdte meg a női öttusa második elődöntőjét szombaton. A díjugratást követően a vívás és a 200 méteres gyorsúszást is remek eredménnyel zárta, így másodikként kezdhette meg az elődöntőt záró kombinált számot.

A 3000 méteres futásból és 600 méteres körönként egy lézerpisztolyos lövéssorozatból álló szám elején Gulyás hamar az élre került. Az elsőként induló francia Elodie Clouvel ugyanis lerontotta addigi eredményét a lézerlövészettel.

A futás végén a francia Clouvel és a spanyol Laura Heledia is beérte Gulyást, ám le nem hagyták,

a három éllovas kézen fogva futott be a célba, ezzel mindhárman bejutottak a vasárnapi döntőbe.

A mezőny másik magyar tagja, Guzi Blanka 10. helyen kezdte meg a kombinált számot Innen azonban lépésenként jutott egyre feljebb, a harmadik kört már a 6. helyen zárta.

Az utolsó kör végére Guzi is utolérte az élbolyt,

így negyedik helyével ő is simán továbbjutott.

A döntő díjugratással kezdődik vasárnap 11 órától, ezt a vívás követi, majd jön a gyorsúszás. Végül ezek alapján rajtol el a kombinált szám, amelynek végén kiosztják a női öttusa olimpiai érmeit.

Versailles, 2024. augusztus 10.
Guzi Blanka (b) és Gulyás Michelle a női öttusázók elődöntõje, a lövészetes futás versenyszám után a célban a 2024-es párizsi nyári olimpián a versailles-i kastély parkjában 2024. augusztus 10-én. A két magyar versenyző bejutott a döntőbe.
MTI/Czeglédi Zsolt

Valódi Hírek