Már ketyeg az óra: Nézd, hogyan változnak az üzemanyagárak csütörtökön!

Mutatjuk, hogyan változik a benzin és a gázolaj ára.

Csütörtökön csökken a benzin és a gázolaj beszerzési ára. Mindkettő esetében 4 forintról beszélhetünk. A holtankoljak.hu friss közleménye szerint jelenleg ennyiért tankolhatnak az autósok:

95-ös benzin: 613 forint/liter

Gázolaj: 616 forint/liter

Sok az adó

Emlékezetes, hogy Nagy Mártonék nemrég ráparancsoltak a kereskedőkre, hogy csökkentsék az áraikat. Magyarországon ugyanakkor rengeteg terhet rónak a kereskedőkre az adók, így nem is érdemes összehasonlítani a hazai üzemanyagárakat a régiós szinttel. Erre Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke hívta fel a figyelmet nemrég a Spirit FM-en.

Mint részletezte,

50 százalékos az adóteher,

emellett a kereskedőknek 3 százalékos kiskereskedelmi adója van, valamint energiahatékonysági különadó is létezik. Továbbá van tranzakciós illeték is, ez pedig pont elég, hogy ne lehessen elvégezni az összehasonlítást más országokkal – mutatott rá.

Nem mellékes, hogy a kormány több mint 40 forinttal drágította az üzemanyagokat januárban. A kabinet szerint erre „brüsszeli nyomás” miatt volt szükség, ám Orbán Viktor decemberben elárulta, az áremelés mértékéről a kormánya döntött.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek