Betelt a pohár: Gigatüntetést szerveznek Pakson az Orbán-kormány botrányos terve ellen

Fideszes képviselők is ellenzik a kormány „határozatát”.

Óriási tüntetés készül Pakson Orbánék aljas bosszúja miatt

A Paksi Deák Ferenc Egyesület bejelentette:

kedd estére tüntetést szerveznek Pakson Orbán Viktor kormányának határozata ellen.

Orbánék hétmilliárdos adót vonnának el a várostól

Mint megírtuk, a Magyar Közlönyben foglaltak szerint Orbánék arról határoztak, hogy úgynevezett „különleges gazdasági övezetté” nyilvánítják a Paksi Atomerőmű területét, amely ezzel Paks városától átkerül a Tolna Vármegyei Önkormányzathoz.

Az „intézkedéssel” szintén a vármegyéhez kerül az erőmű évi mintegy hétmilliárdos iparűzési adója. A kormányzati rendelkezést nehéz nem összefüggésbe hozni azzal, hogy a júniusi önkormányzati választáson a paksiak ellenzéki polgármester választottak meg. Vagyis ilyen Orbánék szerint a demokrácia:

jön a megtorlás, mert a város ellenzéki vezetőt választott.

Kapcsolódó: Kegyetlen bosszút állt az Orbán-kormány az embereken: Elveszik a várostól a Paksi Atomerőművet

A polgármester közölte: mindent meg fog tenni az ügyben

A tüntetést szervező civilek célja, hogy a helyi lakosok kiálljanak a várost megillető adóbevételekért. A botrányos üggyel kapcsolatban kormánypárti képviselők is reagáltak, akik szintén tiltakoztak a megdöbbentő kormányhatározat ellen.

Heringes Anita júniusban megválasztott új polgármester megerősítette: megkereste Lázár János minisztert, hogy tárgyaljanak az ügyben. Mint korábban elmondta,

mindent meg fog tenni azért, hogy a város ne veszítse el az iparűzési adót, mert az a paksiaknak, és az atomerőműben dolgozóknak jár.

Süli János is megszólalt

Süli János, a térség kormánypárti képviselője Facebook-oldalán azt írta: a beruházástól elválaszthatatlan paksi városi fejlesztéseket nem lehet kikerülni vagy megkerülni.

„Atomerőmű építő és üzemeltető villamosmérnökként, több mint három évtizedes szakmai tapasztalat birtokában, volt városvezetőként és volt kormánytagként is bizton állítom: a nemzet beruházása nem valósítható meg Paks százmilliárdokban mérhető fejlesztése nélkül, azaz a beruházástól elválaszthatatlan paksi városi fejlesztéseket nem lehet kikerülni vagy megkerülni. Az, hogy ennek a technikai megoldását hogyan is hívják éppen, arról lehet vitatkozni”

– rögzítette Süli János, közölve: „Paks a paksiaké”.

„A paksi blokkokat, beleértve az újakat is, a kornak és az atomerőmű üzemeltetők felelősségének megfelelő komfortban élő paksiak nélkül nem lehet kiszolgálni!

Ennek pedig ára van! Ezt a magyar kormány is pontosan tudja”

– írta még Süli János.

„Ez a paksi lakosok pénze!”

A Paks-Press beszámolójában arra hívta fel a figyelmet, hogy két alpolgármester, Szántó Zoltán és Leber Ferenc, valamint a fideszes Ulbert Sándor rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak az ügyben, amelynek során kiemelték: a paksi atomerőmű bővítése mellett a városnak szintén fejlődnie kell, amelyhez forrásokra van szükség.

„Szeretnénk egyértelműen kinyilatkoztatni, hogy Paksnak a normál, napi életvitelhez szükséges forrásokat is meg kell kapnia, a magunk részéről ezért mindent meg fogunk tenni”

– hangsúlyozták.

A Paksi Deák Ferenc Egyesület közösségi oldalán tudatta:

tüntetést szerveznek a Városháza előtti térre, kedden este hat órára.

A helyieket arra kérték, álljanak ki az adóbevételekért. „Ez a paksi lakosok pénze!” – közölték.

„Álljunk ki adóbevételeinkért! Ez a paksi lakosok pénze!

Méltóságteljes megmozdulásra várunk mindenkit, akinek fontos lakóhelye rendje és jóléte. Várjuk a paksiak érdekeit képviselő transzparenseket és táblákat. Kérjük, hogy a nemzeti lobogón és Paks város zászlaján kívül más (párt) zászlókat ne hozzanak! A rendezvényen beszédet mondanak paksi képviselők és Heringes Anita megválasztott polgármester, valamint egy volt paksi polgár, aki Siófok jelenlegi polgármestere, dr. Lengyel Róbert”

írták az esemény Facebook-oldalán.

(Paksi Deák Ferenc Egyesület/Facebook / hírklikk.hu nyomán)

Kapcsolódó:

Gyurcsány kiakadt a paksi kormánydöntésen: Szemét erkölcsű kormányunk van, rablóbanda

Kegyetlen bosszút állt az Orbán-kormány az embereken: Elveszik a várostól a Paksi Atomerőművet

Valódi Hírek