Gyanúsítottként idézte be az ügyészség Donáth Annát

Hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják.

Gyanúsítottként idézte be az ügyészség Donáth Annát, aki közösségi oldalán osztotta meg a 2022-es eset részleteit, amikor a testükkel védték Iványi Gábor lelkészt egy NAV-os házkutatás során. Mint kifejtette, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei és a koncepciós eljárás ellen demonstráló tömeg feszült egymásnak. Az ügyészség szerint Donáth Anna másokkal együtt akadályozta a hatóságok munkáját.

Idézzük Donáth Anna bejegyzését

„Politikai bosszú és megfélemlítés: gyanúsítottként idézett be az ügyészség csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak vádjával.

Egy 2022-es esetről van szó, amikor – állításuk szerint – másokkal együtt akadályoztam az Iványi Gáboréknál tartott, felháborító NAV-os házkutatást. A testünkkel védtük Iványi Gábor lelkészt, amikor az egyházát zaklató NAV-osok és a koncepciós eljárás ellen demonstráló tömeg egymásnak feszült az épületben.

Videófelvételek bizonyítják, hogy erőszakot nem alkalmaztam (ahogy soha életemben),

minden mozdulatom egy idős és ártatlanul meghurcolt lelkész védelmére irányult.

Korábban az Európai Parlament is vizsgálta az ügyet, és megtagadta a mentelmi jogom felfüggesztését, hisz nyilvánvaló volt, hogy

ez politikai bosszú, koncepciós eljárás, jogi terror.

Két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés fenyeget. De nem tudnak megfélemlíteni.”

Iványi Gáborékról

Beszámoltunk arról, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pár hete inkasszóval sújtotta a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, a Wesley János Lelkészképző Főiskola, valamint az Oltalom Karitatív Egyesület bankszámláit.

Erről Iványi Gábor számolt be a közösségi oldalán. A lelkész arra kérte a támogatókat, hogy a megszokott számlaszámok helyett ideiglenesen a Szalmaszál a Hajléktalanokért Közhasznú Alapítvány számlaszámán keresztül juttassák el adományaikat.

Kapcsolódó: Orbánék ráuszították a kaszást a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségre: Fontos kéréssel fordult hozzánk Iványi Gábor

„Természetesen mi is készítünk számításokat, arról is, hogy mi mennyivel tartozunk, és arról is, hogy a magyar állam mennyivel tartozik nekünk. Álláspontunk szerint az utóbbi továbbra is a többszöröse az előbbinek, de ők ezt nem ismerik el”

– fogalmazott egyik friss interjújában a lelkész, aki úgy látja, előbb-utóbb sikerül majd érvényesíteniük az állam felé támasztott jogos igényeiket. Megjegyezte, ők mindenben együttműködtek, a fizetési szándékukat is kinyilvánították, tervet készítettek, amelyben levezették, hogy 5 éven belül minden intézményük adósságát rendezni tudják. A NAV mindennek ellenére inkasszóval sújtotta őket.

Kapcsolódó:

Nincs vége: Rendíthetetlenül üzent Iványi Gábor a NAV súlyos inkasszója után

Fontos bejelentést tettek a kormány által szorongatott Iványi Gáborék

Valódi Hírek