Fontos bejelentést tettek a kormány által szorongatott Iványi Gáborék

Iványi Gáborék a strasbourgi bírósághoz fordulnak.

83 millió forint támogatás gyűlt össze Iványi Gábor egyházának két hét alatt, ám a veszély nem múlt el, iskolák jövője is bizonytalan. Ezért

a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség a strasbourgi bírósághoz fordul.

A NAV lesújtott Iványi Gábor közösségére

Beszámoltunk arról, hogy

a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) a múlt hónapban inkasszóval sújtotta

a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség, a Wesley János Lelkészképző Főiskola, valamint az Oltalom Karitatív Egyesület bankszámláit.

Erről Iványi Gábor számolt be a közösségi oldalán. A lelkész arra kérte a támogatókat, hogy a megszokott számlaszámok helyett ideiglenesen a Szalmaszál a Hajléktalanokért Közhasznú Alapítvány számlaszámán keresztül juttassák el adományaikat.

Orbánék tönkreteszik Iványi Gáborék segítő intézményeit

„Ami most a legfájóbb, az az, hogy emberek szájából veszik ki a kenyeret, a gyógyszert,

gyerekek jövőjét teszik reménytelenné, bizonyos emberek sorsával játszanak”

– fogalmazott a lelkész.

Iványiék gyűjtésbe kezdtek, hogy a szegényeket segítő intézményeik tovább működhessenek.

Az emberek összefogtak

Az elmúlt két hétben, tehát azóta, hogy az adóhatóság leemelte Iványi Gáborék számláiról a pénzt, és tartozással terhelte meg azokat, több mint 83 millió forint támogatás gyűlt össze a bajba jutott intézményeknek – derült ki a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) tájékoztatásából.

71 millió utalásként érkezett, 12 milliót pedig személyesen vittek el azok, akik anyagi értelemben is szolidaritást vállalnak a hajléktalanokkal, hátrányos helyzetűekkel, rászoruló idősekkel és segítőikkel.

A nemrég elhunyt Donáth László evangélikus lelkész lánya, Donáth Anna, a Momentum volt elnöke a család nevében azt kérte, hogy a gyászolók ne virágokkal és koszorúkkal, hanem

Iványi Gáboréknak nyújtott támogatással fejezzék ki részvétüket.

Az élelmiszer-adományok is sokat segítenek, arról, hogy éppen miből van a legnagyobb szükség, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Facebook-oldalán lehet tájékozódni. A MET megrendítőnek és felemelőnek nevezte a széles körű összefogást, és így nyilvánított köszönetet:

„Nem tudjuk elégszer kifejezni a hálánkat minden ellátottunk és kollégánk nevében”.

A MET újra Strasbourgban fog küzdeni az egyházi státuszáért

A testvérközösség fenntartásában működő iskolák egy részét már államosították,

a még meglévők jövője szintén bizonytalanná vált. Két budapesti iskolát például összeköltöztetnek egy IX. kerületi épületbe. Az ingatlan azonban még felújításra szorul. A munkát önkéntesek végzik. Ahhoz, hogy iskolakezdésre minden rendben legyen, további önkéntesek jelentkezését várják.

„Mindent megteszünk intézményeink megtartásáért, a folyamatos működés biztosításáért”

– mondták. Az adományok lehetővé teszik, hogy a napi kiadásokat fedezzék a következő hetekben, a dolgozóknak kisebb részfizetést adjanak.

Iványi Gábor a Hírklikknek adott interjújában azt is elmondta: eljött az ideje annak, hogy

a MET ismét a strasbourgi emberi jogi bírósághoz forduljon.

A MET súlyos anyagi gondjai és tartozásai ugyanis abból fakadnak, hogy megfosztották évtizedeken át betöltött egyházi státuszától. Így a támogatások jelentős részétől is elestek. Ez

az eljárás az Alkotmánybíróság és Strasbourg szerint is jogsértő volt.

Valódi Hírek