Lehet még fokozni: Egy halom pénzt költöttek Rogánék nyugdíjas-agymosásra

Rogán Antal minisztériumának megrendelésére készült a nyugdíjasoknak szánt propaganda.

A Rogán Antal által vezetett minisztérium megrendelésére, a Magyar Államkincstár (MÁK) kiadásában nyugdíjasoknak szánt propaganda készült.

Balásy Gyula, Rogán embere kaszált a kiadványon

A Balásy Gyula tulajdonában álló Lounge Design Kft. és New Land Media Kft. keretszerződéseinek terhére készült a JóKor című kiadványban megjelent tartalom.

Az ingyenes kiadványt 2,1 milliós példányszámban nyomtatták, azért, mert

„Magyarország Kormánya fontosnak tartja, hogy a nyugdíjasok értesüljenek minden jelentős, őket érintő intézkedésről valamint számukra hasznos információról”.

Ezt Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki biztos mondta korábban.

Kapcsolódó: Bejelentették: Újra közpénzből terjesztik a progagandát a nyugdíjasoknak

176 millióba került a propagandalap

A portál közérdekű adatigényléssel fordult a Magyar Államkincstárhoz. Az adatokból kiderült, hogy a MÁK a kiadvány gyártását, csomagolását, címzését és postának leszállítását a Balásy-féle Lounge Design Kft-től

rendelte meg összesen nettó 176 millió forintért.

A nyomtatásban a Mediaworks Zrt. és alvállalkozója, a Puskás-Bag Kft. volt a Lounge Design partnere. Az államkincstár és a Rogán-féle minisztérium még 2020-ban kötött szerződést, ám annak módosítását nem adták ki a lapnak, csak betekintést kaphattak.

Így derült ki, hogy az eredeti megállapodás már ötször változott, legutoljára például 2023 októberében. Ebből derült ki az is, hogy a MÁK feladatainak költségét is a kabinetiroda biztosítja.

A lapot májusban is kézbesítették a nyugdíjasoknak, a címlapon Reviczky Gábor látható.

Benne a kormány üzeneteit olvashatták az érdeklődő nyugdíjasok.

Orbán Viktor a békéről és a nyugdíjasokat érintő intézkedésekről nyilatkozott. Szó volt benne a gondosóra-programról – hogy a túlárazott „gondosórák” mögött tízmilliárdos csalás sejlik fel, nyilván nem írták meg.

Az Erasmus-programot is megmagyarázták az Orbán-kormány saját ösztöndíjrendszerének ismertetésében.

(hang.hu nyomán)

Valódi Hírek