Itt az újabb kormánybotrány: Minden idős megfizethet Orbán sötét bizniszéért

Orbánék legújabb biznisze a túlárazottan beszerzett gondosóra.

Újabb botrány a gondosórák körül: Hadházy Ákos független parlamenti képviselő kiderítette, hogy Orbánék túlárazottan, ráadásul egy dubaji cégen keresztül szerezték be az olcsó, kínai termékeket.

Beszámoltunk arról, hogy hogy az Orbán-kormány úgynevezett „gondosórákat” kezdett osztani a magyar idősek körében. Ezekkel segélyhívást is lehet indítani. A kormány azt tervezi, hogy a következő években a magyar idősek között 1,5 millió eszközt osztanak szét.

Tízmilliárdos csalás sejlik fel a gondosórák mögött

Hadházy Ákos Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Ez a papír természetesen csak illusztráció, de egy számomra hiteles forrás megmutatta az eredetijét. Ez egy, a GONDOSÓRÁK IMPORTJÁRÓL szóló NAV-dokumentum, amelyik ha valódi, akkor egy több tízmilliárdos csalást leplez le.

Az derül ki ugyanis, hogy 53 DOLLÁRÉRT, azaz darabonként kb. 18 ezer forintért importálta a 4iG ezeket az – egyébként elég gagyi – eszközöket. Ez horribilis túlárazást jelent, ha tudjuk, hogy 107 milliárd forintból akarnak másfél millió idős embert ellátni ezzel.

Ami ugye darabonként 71 ezer forint (ez persze nem egészen így van, mert a rendszert is üzemeltetni kell, a 107 milliárd Ft EU-s pénz jelentős részét nyílván erre számolják el).

Azonban így is rendkívül magas a túlárazás gyanúja akkor is, ha eddig senkinek (sem nekem, sem a sajtónak) nem sikerült kideríteni, hogy pontosan hány forintért vesszük ezeket a kütyüket. Az viszont a mellékelt ábra szerint biztos, hogy jelentősen túlárazva.

Ráadásul az általam látott dokumentumból az is kiderül, hogy

a 4iG NEM A KÍNAI GYÁRTÓTÓL, HANEM EGY DUBAJI CÉGET KÖZBEIKTETVA veszi meg az eszközöket.

Ha ez egy stróman cég, akkor már a dubaji közvetítőnél is tízmillió dolláros haszon keletkezik (hiszen ha csak 10 dollár az árrése, máris 15 millió dollárt keresett a titokzatos dubaji cég…)”

(Hadházy Ákos / Facebook)

Valódi Hírek