Orbán Tusványoson bejelentette: Kiterjesztik a határon túliakra a magyar családtámogatási rendszert

Na ugye, hogy van itt pénz!

Megírtuk, hogy a héten tartják a 33. Tusványosi Szabadegyetemet, ahol ismét beszédet mondott Orbán Viktor. A magyar miniszterelnököt már csütörtöki megérkezése pillanatában tiszteletbeli huszárrá avatták.

Szombaton délelőtt Tőkés beszélt Orbán előtt

Tőkés László beszéde alapozta meg a hangulatot Orbán előtt.

Választani kell a lelki megújulás vagy a mohamedánná válás között

– magyarázta a szebb napokat látott püspök.

Azt is kifejtette, reméli, jövőre talán az RMDSZ is kilép az Európai Néppártból és reményei szerint Orbánék Patrióta frakciójához csatlakoznak majd.

Aztán Orbán következett

Először a román köztársasági elnökkel való találkozását említette meg, azt mondta: haladunk. Beszélt a Budapest–Bukarest gyorsvasútról és Románia schengeni tagságáról.

Belecsapott a „brüsszelezésbe”: azt mondta, elítélték a „békemissziót”, és sérelmezik, hogy „háborúpártizzák” őket. Orbán szerint a békemisszió kezdete óta a az orosz és az amerikai védelmi miniszterek beszéltek egymással, az ukrán külügyminiszter is elutazott Pekingbe.

Volodimir Zelenszkij és Donald Trump beszéltek egymással, így szerinte lassan elindultunk a „békepárti” politika irányába. Ez szükségszerű szerinte.

A Mátrix című filmet is előhozta

Ha a kék bogyó következik, marad a látszat, ha a piros, akkor pedig a valóság. Szerinte a háború a mi piros bogyónk, ezt kell lenyelnünk.

A Ukrajnában zajló háborúról még azt mondta: békét csak kívülről lehet hozni.

Ukrajna erős és a Nyugathoz tartozás igénye hajtja őket, ez ad nekik erőt. Oroszország pedig nem merev autokrácia, hanem technikailag, gazdaságilag és talán társadalmilag is rugalmas ország, amely levont tanulságokat a 2014-es szankciókból szerinte.

És akkor következett az Európai Unió

Orbán szerint összeomlott az európai politika, mert az alapja a Párizs–Berlin-tengely volt. Az új tengely viszont a London–Varsó–Kijev–balti államok és a skandinávok lesznek szerinte.

Közben beszólt a lengyeleknek, akik szerinte morálisan kioktatnak, miközben Oroszországgal üzletelnek. A kormányfő szerint ennél a franciák is jobbak, akik több gázt vesznek az oroszoktól.

Megint előhozta, hogy a probléma a Nyugat szétesése

A Nyugat szerinte abban hisz, hogy a nemzetállamok nem léteznek többé. Ezzel szemben

a magyarok szerint a nemzetállamoknak van biblikus alapja (!),

amely szerint a nemzetek is meg lesznek ítélve végítéletkor, nem csak a személyek. Azt mondta 57 millió bennszülött európait vesztettünk a világháborúban, ha nem így történt volna, nem lenne demográfiai probléma.

Trump is a nemzetállami állapotba akarja visszarángatni az Egyesült Államokat, ezért nagy a tétje a választásoknak és ezért akarták őt megölni. Szerinte az nem biztos, hogy az utolsó kísérlet volt.

Orbán ismét „nagyot álmodik”

„Kis stratégiák eddig is voltak, 2030-as horizonttal. Az akkori terveket végig kell vinni, ez azonban kevés,

kell valami nagyobb, egy hosszabb időtáv”

– magyarázta Hatvanpuszta ura. Elejtett egy 2050-es időpontot is, de azt már az unokáknak célozza.

A nagy stratégia szerinte megvan, a háború pár dolgot felgyorsított.

Orbán „hitelezőként” akar fellépni a régióban

Minden szektorban vannak nemzeti bajnokok, ezek pedig nem csak otthon bajnokok, hanem a nemzetközi térben is versenyképesek – magyarázta Orbán. Azt azonban nem tette hozzá, hogy a NER-által felépített „nagyok” csak az állami „támogatásoknak” köszönhetően versenyképesek. Vagy még úgy sem.

A miniszterelnök szerint regionális hitelezőként kell megjelenni a térségben,

ennek az alapjai megvannak.

Ömleni fog a magyar pénz a határon túlra

„Ki kell terjeszteni a magyar társadalom stabilitását szolgáló támogatási rendszert a magyarok lakta területekre az országhatáron kívülre is” – jelentette be Orbán.

Hozzátette: belátható időn belül az összes olyan támogatást, amely a magyar társadalom stabilitását és rugalmasságát szolgálja – például a családtámogatási rendszert –

ki kell terjeszteni teljes egészében a magyarok lakta területekre az országhatáron kívülre is.

Orbán szerint a magyar nagystratégiának nemzeti alapokon kell állnia. Minden magyarok lakta területet magában kell foglalnia, és a világon élő összes magyart magához kell kapcsolnia.

***

Kapcsolódó cikkünk:

Kálmán Olga keményen beolvasott Orbánnak a tusványosi hablatyolása után

.

Valódi Hírek