Majd’ felrobbant a közpénztartály: Kiderült, mennyi lóvét szórt el focijegyekre a „köz”média

Az MTVA munkatársai élőben nézhették a bajnokság mérkőzéseit.

Több mint 11 millió forintért vásárolt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) belépőjegyeket a hétvégén véget ért labdarúgó Európa-bajnokságra. A Magyar Hang részletezése szerint az állami társaság az Euro 2024 GmbH-val (a bajnokság megszervezésére létrehozott cég) kötött szerződést, ám nem voltak bőszavúak azzal kapcsolatban, hogy pontosan mennyibe került egy-egy jegy, valamint hogy melyik mérkőzésekre látogattak el.

A bajnokság mérkőzéseire a jelek szerint nem sajnálta a pénzt az MTVA

Bár a szerződésben 22 ezer euró lett feltüntetve, az MTVA által megosztott részletekből végül kiderült, hogy az összeg 28 ezer euróra rúg (ez több mint 11 millió forintot jelent).

Júniusban írtunk arról, hogy minden eddiginél többet,

összesen nettó 480 millió forintot költene a köztévé sminkeseire, fodrászaira és stylistjaira

a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap 12 hónap alatt. Az összeg mellesleg évről évre növekszik, 2016-ban még „csak” 90 milliót szántak ugyanerre a célra az MTVA-nál.

A közmédiának szerencsére nincsenek anyagi gondjai, bátran tervezhet a közel 0,5 milliárdos kiadással. Az MTVA 2024-es büdzséjének főösszegét ugyanis 142 milliárd forintban határozta meg az országgyűlés – azaz ennyiből gazdálkodhat a közpénzből működő szervezet.

Kapcsolódó: Ettől neked is leesik az állad: Kiderült, mennyit fizetünk azért, ahogy a köztévében kinéznek a műsorvezetők

Az Eb-ről

A magyar csapat nem muzsikált túl fényesen, a skótok elleni mérkőzésen Varga Barnabásnak, a válogatott középcsatárának eltört az arccsontja, sürgősen meg is operálták. Július elején kiderült, hogy Marco Rossi marad a szövetségi kapitány.

Erről >>ITT<< olvashatsz részletesen.

(Kiemelt képünk forrása: MTI/Illyés Tibor)

Kapcsolódó:

A nemzetközi fociszövetség buktatta le Orbánékat: Nem sikerült megtartani a titkot

Valódi Hírek