Friss hírek érkeztek a Stuttgartban súlyos arccsonttörést szenvedett Varga Barnabásról (+fotó)

Varga Barnabás a Skócia elleni futballmeccsen sérült meg, operáción esett át, a műtét pedig sikeres volt.

„Marco Rossi vezetésével a szakmai stáb néhány tagja, valamint a játékosok képviseletében Botka Endre meglátogatta a stuttgarti kórházban Varga Barnabást

– olvasható a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) friss Facebook-bejegyzésében.

Mint már ismert, Varga Barnabás túlesett a műtéten, a beavatkozás sikeres volt. A sportoló szerdán már elhagyhatja a kórházat. Erről szintén a labdarúgó szövetség számolt be még hétfőn.

Kapcsolódó: Fotóval: Megszólalt az MLSZ a műtéten átesett Varga Barnabás állapotáról

Varga Barnabás operáción esett át, a műtét sikeres volt

Mi történt Stuttgartban?

Mint már ismert, a magyar válogatott a hétvégén Stuttgartban a 101. percben szerzett góllal 1–0-ra legyőzte Skóciát, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra. A magyar labdarúgó-válogatott középcsatárának, Varga Barnabásnak a mérkőzés során eltört az arccsontja.

„Zavaros helyzet volt az ütközés, a videóbíró vizsgálta az esetet. Úgy tűnt, nincs eszméleténél, nagyon aggódtunk érte, mert az orvosok rendkívül lassan indultak a pályára, mintha nem lettek volna tisztában a sérülés veszélyével és súlyosságával.

Eltört az arccsontja”

– idézte fel a meccset követő sajtótájékoztatón az esetet Marco Rossi szövetségi kapitány, aki szeme alá mutatva jelezte, hol szenvedte el a sérülést a Ferencváros futballistája.

„Most már rendben van, ez a legfontosabb. Valószínűleg órákon belül megműtik, a torna hátralévő részében már nem számíthatunk rá”

– fogalmazott még hétfőn.

A 68. percben Szoboszlai Dominik beadása után a skót kapus, Angus Gunn jobbkezével elöklözte a labdát, de bal könyökével eltalálta Varga arcát. Utóbbi ezt követően a földre zuhant és szinte mozdulatlanul, nagy fájdalmak közepette feküdt a gyepen. Hosszas ápolás után végül nyakmerevítőben és hordágyon vitték le a pályáról.

A stuttgarti mérkőzés, amelyen Varga Barnabás megsérült

A stuttgarti mérkőzés, amelyen Varga Barnabás megsérült. Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

(MLSZ – Magyar Labdarúgó Szövetség/Facebook/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Zacher Gábor megszólalt Varga Barnabás súlyos sérüléséről: Nagyon kiakadt a népszerű orvos

Izzott a levegő a focipályán: Varga Barnabás súlyosan megsérült, Szoboszlai kiakadt Stuttgartban (+fotók)

Valódi Hírek