Újabb súlyos fideszes mutyira derült fény: Több száz millió EU-s pénzt sikáltak el Orbánék

Csaknem 300 millióból épült ipari park Szurdokpüspökiben, ám semmi sem lett a beruházásból, hiszen Orbánék emberei ismét zsebre vágták az EU-s pénzeket, ugyanis az „nekik jár”.

Felesleges Magyarországnak pénzt küldeni, ha az Orbán-kormány minden eurocentet ellop

Néhány újabb fotó arról, hogy mennyire fölösleges és káros Magyarországnak egyetlen eurocentet is küldeni addig, amíg szabadon lophatják el a pénzt a fideszes politikusok – hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő.

A politikus ezúttal egy ipari parkról írt, amelyet mintegy 290 millió forint EU-s pénzből „építettek” Szurdokpöspökiben. A terület azonban teljesen üres, a legtávolabbi részén egy pár száz négyzetméteres elhagyatott kis csarnok áll. A politikus kiemelte, semmi jelét nem látta annak, hogy bármilyen mozgás is lenne a beruházás területén (!).

Azt írta, rengeteg kis faluban történt hasonló „fejlesztés”, ahol borítékolni lehet, hogy soha nem fog megjelenni semmilyen komolyabb üzem. Ugyanakkor – mutatott rá – „a helyi kiskirályok jól jártak legalább, meg szép propagandacikkeket lehet írni a »fejlesztésekről«”.

Hadházy Ákos bejegyzését alább közöljük:

„Néhány újabb fotó arról, hogy mennyire fölösleges és káros Magyarországnak egyetlen eurocentet is küldeni addig,

amíg szabadon lophatják és herdálhatják a pénzt fideszes politikusok.

EZ ITT EGY IPARI PARK

SZURDOKPÜSPÖKIBEN 290 millió forint EU-s támogatásból. A képek magukért beszélnek, de azért néhány tudnivalót felsorolok a projektről.

– A terület szinte tök üres, a préri legtávolabbi csücskében egy pár száz négyzetméteres elhagyatott kis csarnok áll, ami elvileg egy műanyag fröccsöntő üzem

– A leírás szerint ez egy ZÖLDMEZŐS BERUHÁZÁS. Tulajdonképpen nagyon őszinték voltak. A legviccesebb, hogy a hivatalos projekt adatbázis képi dokumentációjában egy traktor kaszálja éppen a területet:)

– a megyei propagandalap egy éve arról lelkendezett, hogy az ipari park fellendíti a település gazdaságát, mert három üzem is lesz ott, egy FRÖCCSÖNTŐ , EGY ZABHÁNTOLÓ (!) , ÉS EGY TOJÁSTARTÓ DOBOZ (!) GYÁRTÓ ÜZEM. Nos, ahogy mondtam , néhány hete egyetlen kis elhagyatott csarnok állt ott, de

semmi jelét nem láttam, hogy bármilyen mozgás lenne ott

– Az ipari park fejlesztése kimerült abban, hogy 280 méter utat vezettek el a »park« legtávolabbi csücskéig…Ha a fröccsöntő üzemet a legközelebbi csücsökbe tették volna, megspórolhatták volna a munkát… Viszont az út mellett szigorúan ott sorakozik a közvilágítás is… Elvileg elvezették a területre kb 500 méterről a víz- és szennyvíz csatornát is, bár ennek munkálatairól a képi dokumentáción nem látszik semmi (miközben az útépítésről vannak képek)

– A legszomorúbb, hogy ez az eset nem egyedi.

Rengeteg kis faluban történt ilyen »ipari park« fejlesztés, ahol borítékolni lehet, hogy soha nem fog megjelenni semmilyen komolyabb üzem – maximum egy akkumulátor tároló, vagy bontó…

Viszont a helyi kiskirályok jól jártak legalább, meg szép propaganda cikkeket lehet írni a »fejlesztésekről«.

Hasonló elkövetési mód a minden faluba teljesen eldobott méregdrága piacok, illetve a horribilis pénzekért épített mini bölcsődék garmadája. De azért igazán kár lobbizni Brüsszelben, hogy ez a vircsaft szabadon folytatódhasson ( pedig fog, Szurdokpüspöki polgármestere is bejelentette, hogy

újabb 15 hektárral bővítik a parkot)”

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek