Újra színpadra áll a Nemzeti Színházban megsérült két színész: Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó

A Nemzeti Színházban megsérült Szász Júliáról és Horváth Lajos Ottóról remek hírek érkeztek.

A következő szezonban vendégművészként léphet színpadra Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színházban megsérült két színész is a Centrál Színházban – jelentette be a színház a Facebookon.

Durva balesetet szenvedtek a Nemzeti Színházban

Az elmúlt hónapok viharos történései után új játszóhelyre talált a két színész a Centrál Színházban.

„A következő szezonban vendégművészként fontos szerepet játszik nálunk Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó is”

– közölte a budapesti teátrum.

Egy nagy sikerű John Madden-film Sir Anthony Hopkins és Gwyneth Paltrow által megformált apa-lánya párosát alakítják majd. A darabot Puskás Tamás rendezésében állítják színpadra.

A színház részletes évadterve július végén érkezik.

(Centrál Színház / Facebook)

Forrtak az indulatok a Nemzetiben

A tavaly októberi baleset megrázta a közvéleményt. A történtek után Vidnyánszky Attila lemondott a Nemzeti Színház vezetéséről, ám Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter nem fogadta el a kezdeményezését.

Később a Nemzeti Színház társulatában

terjedt egy név nélküli petíció

arról, hogy ki támogatja Vidnyánszky maradását a intézmény élén. Bár a társulat érzékelhetően nem támogatta, a főigazgató végül maradt, ám azóta is botrányt botrányra halmoz.

Vidnyánszky Attila kirúgta a Nemzet Színészét

Mint megírtuk, többé már nem tagja a Nemzeti Színháznak az országszerte hatalmas népszerűségnek örvendő Udvaros Dorottya. A Kossuth- és Jászai Mari-díjjal kitüntetett színésznő a Magyar Hangnak beszélt arról, hogy az intézmény vezetője, Vidnyánszky Attila nem hosszabbította meg a szerződését.

Vidnyánszky azzal érvelt a Nemzet Színészének, hogy az intézmény nehéz anyagi helyzetben van, a kormány 380 millió forintos elvonása miatt a költségvetés sok sebből vérzik.

A kollégák azonban sorra mondtak fel Udvaros kirúgását követően.

A szakszervezet szerint jogsértést követett el Vidnyánszky Attila

A Színházi Dolgozók Szakszervezete (SzíDoSz) közleményt adott ki, miután a Nemzeti Színház nyilvánosságra hozta, hogy mekkora támogatást folyósított a szakszervezet a színházban tavaly súlyosan megsérült Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó részére.

Vizsgálatot kezdeményeztek a Nemzeti Színház igazgatója ellen

„A SzíDoSz ezúton szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy az általunk végzett segélyezés, a segélyezettek személye, valamint a segély jogcíme és mértéke

szigorúan érzékeny személyes adat!

Valódi Hírek