Dobrev Klára: A Fidesz és a Tisza képviselői szégyelljék magukat!

A DK EP-képviselői megszavazzák az Ukrajnáról szóló határozatot – ismertette Dobrev Klára.

Orbán Viktor naponta veszi semmibe az Európai Unió alapszerződésében foglalt értékeket, ezzel pedig közvetlenül sérti a magyar polgárok jogait, és semmibe veszi a magyar törvényeket – mutatott rá Dobrev Klára friss Facebook-bejegyzésében.

Mint kifejtette, a DK EP-képviselői szerdán minden elemével együtt megszavazzák az Ukrajnáról szóló határozatot az Európai Parlamentben. A Fidesz és a Tisza képviselői pedig szégyelljék magukat – hangsúlyozta a DK európai képviselője. Hozzátette,

„aki Ukrajna támogatása ellen szavaz, az egyben Magyarország biztonsága és önállósága ellen szavaz”.

Dobrev Klára bejegyzését változtatás nélkül idézzük

„Mi, a DK EP-képviselői minden elemével együtt megszavazzuk az Ukrajnáról szóló határozatot ma az Európai Parlamentben. A Fidesz és a Tisza képviselői pedig szégyelljék magukat.

Megszavazzuk, mert nem vagyunk hajlandók megvédeni Orbán Viktort, amikor a nemzet ellen dolgozik. Nem fogadjuk el, hogy a mi nevünkben Vlagyimir Putyin ügynökeként repkedjen a világban, és a közös európai érdekek ellen dolgozzon.

Megszavazzuk, mert

aki Ukrajna támogatása ellen szavaz, az egyben Magyarország biztonsága és önállósága ellen szavaz.

A független és szabad Ukrajna, amely saját sorsáról szabadon dönthet, Magyarország első rendű nemzeti érdeke. Nem hagyhatjuk, hogy újra orosz tankok álljanak a magyar határon.

Megszavazzuk, mert

nem fogadjuk el, hogy bárki egyenlőségjelet tegyen az Orbán kormány és Magyarország közé.

Orbán Viktor naponta veszi semmibe az EU alapszerződésében foglalt értékeket – és ezzel közvetlenül sérti a magyar polgárok jogait, és semmibe veszi a magyar törvényeket is. Ezt pedig világosan ki kell mondanunk Magyarországon és Európában egyaránt.

Mi, a DK közössége tudjuk, hogy erős Magyarország csak erős Európában létezhet. FIDESZ és a szélsőjobboldal pártjaival semmilyen módon nem működünk együtt.

Nem nyújtunk nekik segítséget, és nem védjük meg őket sem otthon, sem az EU-ban. Ez az egyetlen módja annak, hogy híven képviseljük Magyarország, a magyar polgárok, a magyar nemzet érdekeit.
🇭🇺🇪🇺”

.

Kapcsolódó cikkünk:

Molnár Csaba kiakadt, amiért a tiszások rögtön az első alkalommal a Fidesz mellé álltak az EP-ben

.

Valódi Hírek