Valami készül? Furcsa bejelentést tett Varga Mihály, miután a főnöke kiverte a biztosítékot az EU-ban (+videó)

Varga Mihály elárulta, mi a kormány terve az EU-val.

Az Orbán-kormány célja, hogy az Európai Unió versenyképessége növekedjen – jelentette ki Varga Mihály kedden az uniós pénzügyminiszterek csúcstalálkozója előtt. Mint mondta, a globális versenyfutásban Európa egyre inkább lemarad mind a tőkepiacokat, mind a versenyképességet, hatékonyságot tekintve. Hozzátette, szükség van az infrastruktúra fejlesztésére, a minap minderről tárgyaltak az Eurogroup-ülésen.

Kapcsolódó: Mi lesz ebből? Varga Mihály súlyos bejelentést tett a szabad határátlépésről

Megleckéztetik Varga Mihály főnökét az EU-ban

Orbán Viktornak a moszkvai útja miatt hivatalosan is beintett a közösség, az uniós biztosok ugyanis nem jönnek Magyarországra a soros elnökség alatt. Az Európai Bizottság szóvivője hétfőn hivatalosan is bejelentette, hogy a testület csak alacsonyabb szinten képviselteti magát a magyar elnökség által szervezett informális tanácskozásokon.

Eric Mamer azt írta, hogy a bizottság az uniós biztosok helyett csak más tisztségviselőket küld a találkozókra. Vagyis ezeken a tanácskozásokon az Európai Bizottság részéről csak az adott szakterületért felelős magas rangú köztisztviselők vesznek részt. A témát politikai szinten felügyelő biztosok azonban nem.

Kapcsolódó: Hivatalosan bejelentette az Európai Bizottság, hogy szankcionálja Orbánt az árulása miatt

Mi tett a magyar kormányfő?

Mint ismert, Orbán Viktor a soros elnökség elején, egy „békemisszió” keretében az agresszor Vlagyimir Putyinhoz sietett. Magánakciójával nem kicsit húzta ki a gyufát – többek között – az Európai Uniót vezető politikusoknál.

Josep Borrell, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője hangsúlyozta, Orbán Viktor nem kapott felhatalmazást az Európai Unió Tanácsától arra, hogy Moszkvába látogasson, a magyar miniszterelnök semmilyen formában sem képviseli az EU-t.

Orbán ezt követően, rövidesen találkozott Hszi Csin-ping kínai elnökkel Pekingben, a napokban pedig Washingtonba utazott a NATO-csúcsra. Szerdán arról írtunk, hogy a magyar miniszterelnök Recep Tayyip Erdoğan török államfő kezét rázta, csütörtökön pedig már arról szólnak a hírek, hogy Orbán Viktor a NATO-csúcs után Floridába siet Donald Trumphoz. Ez végül be is következett.

(Varga Mihály/Facebook/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Kiszivárgott Orbán Viktor kínos levele: Így magyarázkodik a rá lesújtó EU-nak az önmagát megégető kormányfő

Hillary Clinton durván beleszállt Orbánba: Pusztító kritikát kapott a magyar miniszterelnök

Valódi Hírek