Dermesztő dolgot mondott Trump, miután merényletet kíséreltek meg ellene Pennsylvaniában

Megszólalt Donald Trump az ellene megkísérelt merénylet kapcsán.

„Halottnak kellene lennem”

– fogalmazott Donald Trump a minap a The Post Sunday nevű lapnak adott interjújában. Mint ismert, az exelnök ellen merényletet kíséreltek meg, a füle mellett süvített el egy golyó, amely meg is sebezte a politikust. Trump elmondása szerint az orvosa csodának nevezte a történteket, saját bevallása szerint ilyet még nem látott. Minden bizonnyal arra gondolt, hogy az USA egykori elnöke a szerencsének köszönhetően megúszta a végzetesnek szánt lövést. Trump szót ejtett a titkosszolgálat munkatársairól is, megdicsérte őket, amiért „leszedték” az elkövetőt.

Kapcsolódó: Felvételen hallatszik, miről beszélt Trump a testőreivel a lövöldözés közben

Mi történt pontosan?

Mint ismert, a Pennsylvania állambeli Butler településen tartott választási nagygyűlést Donald Trump amerikai elnökjelölt, akire beszédének hatodik percében rálőttek. A volt elnök a tompa lövéshangok után a füléhez kapott, majd az emelvény mögé bukott. Rövidesen már a védelmét ellátó titkosszolgálat ügynökei vették körbe.

Kapcsolódó: Megdöbbentő fotó kering az interneten: Így suhant el egy golyó Trump feje mellett

A politikust lekísérték a színpadról, konvoja elhagyta a helyszínt. A nagygyűlésen tízezrek vettek részt. Ez volt Donald Trump utolsó nyilvános választási rendezvénye a republikánus párti országos jelölőgyűlés előtt.

Támadóját lelőtték, rajta kívül a gyűlés egy másik részvevője is meghalt.

A Trump elleni merényletkísérlet elkövetőjéről

Az FBI közlése szerint a 20 éves Thomas Matthew Crooks lehetett Donald Trump merénylője. A férfit a helyszínen lelőtték az eseményt biztosító mesterlövé$zek. Az információk szerint a hatóság emberei gyanús eszközöket” találtak Crooks kocsijában. Egy, a helyszínen tartózkodó bűnügyi nyomozó ugyanakkor egyértelműen megnevezte a robbanószerkezetet.

A hatóságok mellesleg több gyanús csomag jelenlétéről is értesültek civilek bejelentései alapján. A merénylet helyszínén túl végül a támadó lakását is átvizsgálták, onnan szintén r0bbanóanyagok kerültek elő.

Az értesülések szerint a támadó egy AR-15-ös típusú gépfegyv€rrel lőtt rá az exelnökre. A fegyv€r az amerikai hadseregben használt M16-os eszköz civilek számára elérhető változata. Az Amerikai Egyesült Államokban a fegyvertartás alkotmányban foglalt jog – egyes államokban bármiféle korlátozás nélkül – és nem ritkán történnek fegyveres támadások, ráadásul sokszor középiskolákban.

A Republikánus Párt keménymagja ragaszkodik a fegyvertartás alkotmányos jogához. Kérdés, hogy mennyi hasonló esetnek kell még ahhoz történnie, hogy ez megváltozzon.

Kapcsolódó: Rettenetes dolog derült ki a Donald Trump elleni merénylőről: Egy bűnügyi nyomozó is megerősítette az értesülést

Megszólalt Joe Biden

„Mindenkinek el kell ítélnie a történteket!”

reagált az amerikai elnök arra, hogy támadás szakította félbe Donald Trump republikánus elnökjelölt Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton.

Joe Biden Delaware állambeli otthonában tett nyilatkozatában hangsúlyozta: erő$zaknak nincs helye az USA-ban. Az elnök egyúttal köszönetet mondott a titkosszolgálat embereinek a gyors beavatkozásért. Joe Biden azt is közölte, hogy szeretne beszélni Donald Trumppal, lehetőleg még helyi idő szerint szombat este – ám nem tudni, azóta ez megvalósult-e.

Kapcsolódó:

Videóval: Megdöbbentő részletek derültek ki a Donald Trump elleni merényletről – megszólaltak a szemtanúk

Fordulat: Súlyos részleteket árult el az FBI a Donald Trump elleni merénylet ügyében

Valódi Hírek