Gyanús dolog szúrta ki Hadházy szemét: Gulyás Gergelynek is muszáj volt kiugrania ebből a bizniszből

Hadházy Ákos Piliscsaba elhagyatott kampuszán vett észre néhány döbbenetes részletet.

Valami nem stimmel Piliscsaba elhagyatott kampuszával, Hadházy szerint ez több mint érdekes

Furcsa dologra bukkant Hadházy Ákos Piliscsabán. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem impozáns és korszerű korábbi kampusza már három éve lehúzta a rolót, hogy a helyén tudásközpont épüljön – csakhogy ebből évek elteltével sem valósult meg semmi. Ennek ellenére komoly összegeket markolnak fel a Makovecz Campus alapítványának tagjai komoly összegeket, átlagosan havi 1 millió 200 ezer forintot markolnak fel.

Hadházy Ákos Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Ezek a képek az elhagyott piliscsabai Pázmány Egyetem töküres, csendben málló épületeiről készültek. Szerencsére viszont néhány csókos iszonyatosan sok pénzt (ÁTLAGOSAN HAVI 1.2 MILLIÓT) zsebel be a »Makovecz Campus« alapítványban azért, hogy itt egy »nagy tudományos központot« üzemeltessen és az épületek állagát megóvja.

A »spórolós« Fidesz-kormány ugyanis éppen most épít irgalmatlan sok pénzért a pesti belvárosban egy új kampuszt a katolikus egyetemnek. Miközben az – annak idején nyilván szintén horribilis pénzekért felépített, de most kiürített – épületeket átadta egy magánalapítványnak.

Eredetileg Gulyás miniszter lett volna a főkurátor, de mivel

a »gaz EU« miatt a minisztereknek ki kellett ugraniuk,

az akadémiai kutatóhálózatot is einstandoló Maróth Miklós nevű Kelet-kutató kapta a vagyon feletti rendelkezés jogát. A kuratóriumban pedig pl. Hassay Zsófia volt terézvárosi polgármester csücsül.

Az alapító okirat szerint itt egy nagy kutatóközpontnak (Nemzeti Tudásparknak) kellene üzemelnie, és az épületeket kellene megóvni (és a nemzeti identitástudatot erősíteni).

Mit tapasztalt Hadházy Ákos a piliscsabai látogatásakor?

Nos, valami nagyon félrement, három dolog ugyanis bizton állítható az ottjártamkor tapasztaltak és az alapítvány honlapja alapján:

– Nem kutatnak ott semmit. A honlap híroldala szerint 2021 óta három dolog történt ott: egy könyv kiadása, az előbb említett épület felújítása és egy vallástörténeti konferencia körülbelül 10 kókadt résztvevővel.

– Ellenben az alapítványban NAGYON jól keresnek. A honlapjuk szerint 2023-ban 45 munkatársuk volt és a teljes bérköltség 632 millióra rúgott. tehát

ÁTLAGOSAN HAVI 1.2 MILLIÓT KERESNEK EBBEN A SZELLEMPARKBAN AZ EMBEREK!!!

– Az épületek üresen mállanak szét. Ugyan az alapítvány 2024-es költségvetése 700 milliót irányoz elő felújításra. A költségvetési terv és az idei szerződések listája szerint csak néhány tízmilliót költenek erre, ebből a legnagyobb tétel az egyik legkisebb épület tetejének felújítását jelenti. Tavaly pedig egy kisebb, körülbelül 580 négyzetméteres épületet 250 millióért (!) újítottak fel.

Miért ment el Piliscsaba kampuszához Hadházy?

Piliscsabára amúgy nem ezért mentem eredetileg, hanem hogy a »Makovecz Bástyája« program pofátlanságait bemutassam. Ez annyit jelent, hogy a már meglevő de elhagyott és töküres katolikus egyetemi épületek mellé

Makovecz STÍLUSBAN felhúztak az erdőben egy méregdrága, de csicsás raktárat.

Félig felhúztak egy csicsás tűzoltó laktanyát (csak a falak állnak) és a már említett Maróth Miklós saját cége kapott egy saját csicsás »kutatóközpontot«.

Az erdő közepére épített OSZK-archívumról és a soha el nem készülő tűzoltó laktanyáról >>ITT<< olvashatsz.

Az Alapítvány dolgozóinak nagyvonalú bérezéséről pedig >>ITT<<.”

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek