Ekkora baj van? Lemondott Orbán miniszterének kulcsembere, ezt már a miniszterelnök sem hagyhatta szó nélkül

Orbán egy helyettes államtitkár miatt ragadta magához a tollat.

Orbán Viktor a kultúráért és innovációért felelős miniszter előterjesztésére Krucsainé Herter Anikónak, a tárca helyettes államtitkárának megbízatását lemondására való tekintettel július 15-ei hatállyal megszünteti. Mindez a Magyar Közlöny friss számában olvasható.

A kormány weboldala szerint Krucsainé a költségvetési, gazdálkodási és személyügyekért felelős helyettes államtitkár posztot tölti be – még néhány napig. Őt mellesleg 2022-ben nevezték ki erre a pozícióra, előtte évekig az Emberi Erőforrások Minisztériumában tevékenykedett helyettes államtitkárként.

Az illetékes miniszterről

Június 10-én Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter benyújtotta a lemondását. Rövidesen mikrofon elé lépett az utódja, Hankó Balázs, aki hosszasan részletezte a terveit leendő miniszterként.

Kapcsolódó: Mi történik? Alig jelentette be a lemondását Csák János, máris mikrofon elé pattant az utódja

Csák mellesleg azzal magyarázta a döntését, hogy ő a rábízott feladatokat 4 év helyett 2 év alatt teljesítette (sic!), így inkább átadná a stafétát egy fiatalabb politikusnak. Hankó a Kulturális és Innovációs Minisztériumban 2022 nyarától felsőoktatásért felelős helyettes államtitkárként, majd 2022 decemberétől 4 terület, a felsőoktatás, szakképzés, felnőttképzés, innováció államtitkáraként végezte feladatait. Csák megbízatása június 30-ával ért véget.

A felmentéseket cukorkaként osztogatja Orbán Viktor

A Magyar Közlöny legfrissebb számába belecsempészték Bábiné Szottfried Gabriella országos kórházfőigazgató-helyettes felmentését július 15-i hatállyal. Bábiné 2010 és 2014 között országgyűlési képviselőként dolgozott, 2019 és 2020 között pedig az Emberi Erőforrások Minisztériumában főtanácsadóként tevékenykedett.

Kapcsolódó:

Mi folyik itt? Orbán váratlanul kirúgta a fideszes országos kórházfőigazgató-helyettest

Valódi Hírek