Felforrtak az indulatok Bicskén: Kiderült, miért penderítik ki a helyi általános iskola igazgatóját (+videó)

A Bicske városában található intézményt vezető Bárányos József igazgató a közösségi oldalán osztotta meg a leváltása hírét.

A Pintér Sándor vezette Belügyminisztérium úgy döntött, Bárányos József fideszes önkormányzati képviselő nem maradhat a bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola igazgatója. Erről maga Bárányos József számolt be a napokban a közösségi oldalán. Részletezése szerint újabb vezetői pályázatára sem a Székesfehérvári Tankerületi Központ, sem a Klebelsberg Központ, sem az illetékes tárca nem bólintott rá.

Az igazgató videója, amelyben bejelenti, hogy rövidesen nem ő vezeti a Bicske városában található iskolát

Mi történt az elmúlt években?

Bárányos pedagógusként fog tovább tevékenykedni az oktatási intézményben, leváltása miatt azonban petíciót indítottak a szülők, volt diákok, munkatársak. A leköszönő igazgatót mellesleg egykor testnevelést oktató pedagógusként alkalmazta Kónya Endrét.

Utóbbi nevét az egész ország ismeri, ő volt a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóhelyettese, aki tudott az igazgató botrányos viselkedéséről, a gyermekek molesztálásáról. Kónyát elítélték, de Balog Zoltán – és minden bizonnyal még sokan mások – közbenjárásával Novák Katalin kegyelmet adott neki. Ez a lépés vezetett az immár volt államfő bukásához, valamint Varga Judit igazságügyi exminiszter visszavonulójához.

Mellesleg az elmúlt hetek nyilatkozatai alapján Balog Zoltán, bár belátja, hogy hibás döntést hozott, nagyon szelíd hangvétellel beszélt Kónyáról – aki mellesleg megpróbált hamis tanúvallomást kicsikarni az ügy egyik érintettjétől, ám egy kamerafelvétel lebuktatta őt. Kónya azonban a jelek szerint még mindig nem érti, miért ítéli el a társadalom.

A 24.hu kereste Bárányost a felmentése kapcsán, az intézményvezető azonban nem akart nyilatkozni. Mint mondta, még „túl fájó a seb”.

A Székesfehérvári Tankerületi Központból Török Szabolcs tankerületi igazgató válaszolt a hírportál megkeresésére.

„A jelenlegi igazgató munkájával szemben súlyos szakmai és etikai kifogások is felmerültek, amelyeket a tankerület eljuttatott a döntést meghozó miniszterhez, és nem javasolta a pályázó kinevezését.

A tankerületi központ a miniszteri döntés alapján megteszi a szükséges lépéseket, hogy az oktató-nevelő munka zavartalanul induljon el szeptemberben”

– közölte.

Mellesleg amikor Kónyát felvette, utóbbi ellen még nem kezdődött meg a büntetőeljárás az információk szerint. Mindez 2018-ban volt. Annak ügyéről értesülve a tankerületi központ vezetője azonnal felmentette Kónyát a munkavégzés alól. Őt Bárányossal együtt rendelték be a hivatalba, ahol átadták Kónyának a felmentését. A 24.hu egyik forrása szerint akkor fegyelmi eljárás indult Bárányos ellen, ám nem találtak visszaélést.

Valódi Hírek