Kínosan magyarázkodik Vidnyánszky Attila, miután Udvaros Dorottya kitálalt a Nemzeti Színházban történtekről

Vidnyánszky Attila állítja, a színészek is hibáztak.

Udvaros Dorottya szerint Vidnyánszky is felelős a Nemzetiben történt balesetért

Mint megírtuk, Udvaros Dorottya a Partizánnak adott szerdai interjúban elmondta, a Nemzeti Színházban történt baleset miatt indított belső vizsgálat csak egy „látszatesemény” volt. Szerinte lehetett tudni, hogy a vizsgálat majd azt fogja megállapítani, hogy nincs egyszemélyi felelős.

„Egyet nem is lehet találni, többet viszont igen.

Elsősorban a darab rendezőjét és a színház igazgatóját, természetesen”

– közölte Udvaros Dorottya. Arról is beszélt, hogy többször is jelezték Vidnyánszky Attilának a díszletekkel kapcsolatos aggályaikat, kizárólag a szerencsének köszönhető, hogy nem történt több baleset.

Kapcsolódó: Felforrt a levegő Vidnyánszky körül: Udvaros Dorottya súlyos részleteket árult el a Nemzetiben történtekről (+videó)

Megszólalt Vidnyánszky Attila

Vidnyánszky Attila, A Nemzeti Színház igazgatója az Origónak reagált Udvaros Dorottya állításaira.

Udvaros arról a balesetről beszélt, amikor tavaly novemberben a Rómeó és Júlia előadásán Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia három métert zuhant. A baleset következtében mindkét színész súlyos sérüléseket szenvedett. Vidnyánszky először benyújtotta a lemondását, ám később ezt visszavonta. A baleset után belső vizsgálat indult. Csák János akkor azt közölte: nem találtak felelőst, ugyanakkor

a rendőrség folytatta a nyomozást.

Vidnyánszky állította: szerinte „nem igaz”, hogy nem ismerik el az üzemi baleset tényét. Azt nem ismerik el – mondta –, hogy kizárólagos felelősség terheli a színházat a balesetért.

„A színész is hibázott”?

„Ha ilyen esetben kizárólagosságot állapítunk meg, precedens értékű lesz.

Itt a színész is hibázott”

– magyarázta a direktor, aki azt is mondta: nem tekinti „kifejezetten kollegiális gesztusnak”, hogy Udvaros látszateseménynek nevezte a baleset miatt indított belső vizsgálatot.

A megsérült színészek nem kaptak kártérítést

Udvaros Dorottya arról is beszélt az interjúban, hogy a balesetet szenvedett két színész azóta sem kapott semmilyen kártérítést. Ahhoz, hogy a biztosító fizessen nekik, az intézménynek el kellene ismernie, hogy munkahelyi baleset történt, de a színház ezt tagadja – részletezte.

Vidnyánszky erre azt mondta, hogy november óta fejenként több mint ötmillió forintot kapott a két színész, a táppénzen felül, különféle jogcímeken.

„A pénteki napon bekövetkezett, nagyon sajnálatos baleset után már hétfőn kéthavi fizetést utaltunk át nekik, és azóta is folyamatosan utalunk”

– állította.

Mint ismert, az országszerte hatalmas népszerűségnek örvendő színésznő szerződését nem hosszabbította meg Vidnyánszky Attila. A direktor azzal érvelt a Nemzet Színészének, hogy az intézmény nehéz anyagi helyzetben van, a kormány 380 millió forintos elvonása miatt a költségvetés több sebből vé*zik.

Vidnyánszky az interjúban azt mondta, Udvaros néhány napja aláírta a Nemzeti Színház által számára felajánlott szerződést.

Kapcsolódó:

Felforrt a levegő Vidnyánszky körül: Udvaros Dorottya súlyos részleteket árult el a Nemzetiben történtekről (+videó)

Videóval: Szívszorító vallomást tett a Nemzetiből távozó Udvaros Dorottya

Valódi Hírek