Mi lesz ebből? Putyin meglepő üzenetet küldött a Zelenszkijjel kényszerbékét kötő Orbánnak

Putyin szóvivője nyilatkozott Orbán és Zelenszkij találkozójáról.

Dmitrij Peszkov elmondta, hogy a magyar féllel nem cseréltek információt azelőtt, hogy Orbán Viktor Ukrajnába látogatott Volodimir Zelenszkijhez – írta meg a telex.hu.

„Semmit sem vár Orbán Viktor kijevi útjától a Kreml”

– jelentette ki Putyin szóvivője.

„Érthető, hogy Magyarországnak, miután átvette az EU soros elnöki tisztét erre az időszakra, meg kell felelnie az ezzel járó feladatoknak. Így azt gondolom, ebben az esetben a

brüsszeli érdekek mentén megfogalmazott kötelezettségeknek tesz eleget, nem pedig a nemzeti érdekek mentén”

– idézte az Interfax a szóvivőt.

Friss információk érkeztek Orbán és Zelenszkij találkozójáról

Kedden délután megírtuk: a kijivi csúcstalálkozón az ukrán államfő és a magyar miniszterelnök megegyezett abban, hogy kidolgoznak egy olyan kétoldalú megállapodást, amely megoldja a két ország közötti vitás kérdéseket. Ezt Zelenszkij mondta el az Orbán Viktorral tartott közös sajtótájékoztatóján.

„Minden, amiről ma beszéltünk, alapjául szolgál egy államaink közötti jövőbeli kétoldalú dokumentumnak, amely kapcsolatunk minden szegmensét szabályozni fogja, és kölcsönösen előnyös lesz mindkét országnak”

– idézték szavait az MTI-n.

Zelenszkij felvetette, hogy nyissanak egy ukrán iskolát Magyarországon a hazánkban élő ukrán gyermekek számára. Orbán Viktor támogatja a kezdeményezést az értesülések szerint.

Mit mondott Orbán Viktor?

Fegyverszünetet sürgetett, ám olyat, amely cimborája, Vlagyimir Putyin számára is előnyös lenne – részletezte a Pravda európai tudósítója. A magyar miniszterelnök megjegyezte, nem ellenzi Ukrajna terveit a háború befejezése kapcsán, ám azok végrehajtását hosszadalmasnak gondolja.

„Arra kértem (Zelenszkijt – a szerk.),

gondolja át, nem lehetne-e valami másképp csinálni:

tűzszünetet kötni, majd tárgyalni Oroszországgal, mert a tűzszünet felgyorsítaná a tárgyalásokat”

– fogalmazott, megjegyezve:

nem ragaszkodik az ötlethez, elfogadja az ukrán érveket is.

Valódi Hírek