Nemrég érkezett a hír: Titokban kiengedték a börtönből Lagzi Lajcsit

Hajnalban elhagyta a baracskai börtönt Galambos Lajos.

Július 1-jén kiengedték a baracskai börtönből Galambos Lajost. A mulatós zenész reményei szerint végleg maga mögött hagyhatta a börtönt, és a baracskai fogházból áttette a székhelyét a boldogasszonypusztai birtokára – írta meg a blikk.hu.

Egy hete még úgy tudta, maradnia kell

Lagzi Lajcsi tavaly tavasszal kezdte meg a rá kiszabott 3 és fél éves börtönbüntetését. A zenészt áramlopásért ítélték el, egészsége azonban folyamatosan romlik, így ügyvédjével kísérletet tettek arra, hogy ne kelljen sokáig a rácsok mögött maradnia.

Januárban érkezett a hír, miszerint a sztár már idén szabadulhat. Sőt, egy hónapja is arról írtunk, hogy a híresség nyár közepére már otthonában lehet, hollétét nyomkövetővel ellenőrizte volna a hatóság. Csontos Zsolt, Galambos jogi képviselője májusban úgy nyilatkozott, nem tudják, mikor bírálják el az illetékesek a kérelmet.

A jelek szerint egy újabb, utolsó fellebbezés megtette a hatását.

Egyelőre nyomkövetővel a bokáján a saját birtokán élhet.

Nyolc éve médiakísérettel távozott a börtönből

Amikor 2016 januárjában az előzetes letartóztatásból szabadult a székesfehérvári börtönből, hatalmas médiafelhajtás kísérte, amint kilépett a vaskapun. Ezúttal

a legnagyobb titokban, még sötétben, hajnali négy órakor lépett ki hétfőn a baracskai börtön kapuján.

„A reintegrációs kérelem minden feltétele adott volt, ám valamiért első fokon a bíróság nem látta biztosítottnak a társadalmi életbe való fokozatos visszatérésemet. Ezért volt szükség egy újabb, kibővített beadványra. Erről aztán nem egy bíró, hanem egy bírói tanács döntött, szerencsémre kedvezően”

– mondta el a portálnak az otthonában a zenész.

„Amikor közölte velem a bv, hogy 14 hónap után kiengednek, szívemben-lelkemben elérzékenyültem, de nem mutattam ezt ki. Aztán, amikor magam maradtam, akkor kiszakad belőlem minden, amit elfojtottam az elmúlt hónapokban”

– tette hozzá.

Baracskán a két fia várta

Amint megtudta a hírt, elsőként a kisebbik fiát, Istvánt hívta, hogy elújságolja, kiengedik.

Hajnalban István és Lala várta a börtön előtt.

Otthon pedig a lánya, Bogi fogadta. Galambos Lajos elmondta, hogy sok mindenről lemaradt a gyerekei életében: Lala két hete diplomázott, Bogi bemutatótermet nyitott, amíg ő börtönben ült.

Valódi Hírek