Magyar Péter rajongói halállal fenyegették, rendőrséghez fordult az ellenzéki újságíró

Betelt a pohár.

A rendőrségtől kért segítséget a Media1.hu főszerkesztője, Szalay Dániel, miután az újságírót csapatostul kezdték el fenyegetni a Magyar Péter által felhergelt Tisza-hívek.

Az indulatok azután korbácsolódtak fel, hogy a Media1 is beszámolt Magyar Péter részeg kocsmai balhéjáról. Mint kiderült, Magyar

kétszer pofon ütött egy paksi férfit,

akinek a telefonját később a Dunába dobta. Az őrjöngő politikust szorítófogással a nyakánál fogva dobták ki a biztonságiak az Ötkert nevű szórakozóhelyről, erről videófelvétel is készült. Az ügyben a rendőrség garázdaság és rongálás miatt nyomozást indított.

.

Később valaki azt is videóra vette, ahogy Magyar részegen, foltos nadrágban ténfergett egy buszmegállóban, miután a biztonságiak kidobták a bárból.

A végtelenül megalázó és tekintélyromboló incidens után a szektás Magyar-rajongók azonban nem a bálványukat kezdték el számonkérni a viselkedése miatt, hanem azokat az újságírókat kezdték el zaklatni, akik beszámoltak az eseményről.

A Media1 kérdéseket küldött Magyar Péternek az ügyben, Magyar azonban válasz helyett számonkérte a lap újságíróját, és a forrásait akarta felfedtetni vele.

Miután kikerült a Media1 cikke, a jobboldali politikus azt kommentelte be alá:

„Egészen szánalmasak vagytok”

Ezek után szabadult el a pokol: Magyar Péter hergelésére százával érkeztek a szektás Tisza-kommentelők a Media1 oldalára, akik közül többen halálos fenyegetéseket is küldtek a Media1-nek, illetve Szalay Dánielnek. Egyebek mellett cölöpre verések kivégzéssel fenyegették meg az újságírót, aki nyilvánosságra hozta a fenyegető üzenetek egy részét, melyet e hasábokon a jóízlés okán inkább nem idéznénk.

Szalay azt írja: a Media1 a stábja személyi biztonsága érdekében a rendőrséghez fordult, és nem engednek a tiszások nyomásgyakorlásának.

A Media1 a fenyegető üzeneteket képernyőképekkel és a kapcsolódó adatokkal együtt (például az egyik esetben a fenyegető Facebook profiljának címét, a másik esetben az üzenet küldéséhez használt IP címet, illetve a levél esetében a levél küldésének útvonaladatait) továbbította a rendőrségnek és büntetőfeljelentést tett.

(címlapkép: Szalay Dániel / fotó: Spirit FM)

Valódi Hírek